En sidste sang for Møllegården

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

På Plejecenter Møllegården er man glade for Øland Karlekammerkor. Foto: Martin Damgaard

I opholdsstuen på Plejecenter Møllegården i Brovst hænger et indrammet foto af en flok modne mænd i hvide skjorter - det er Øland Karlekammerkor - for på Møllegården er man nemlig fan af mandskoret, som hvert år kommer og synger julen ind for beboere, personale og pårørende. Det har de gjort siden 2009.

Det gør ikke noget, hvis hørelsen og synet er lidt dårligt blandt tilskuerne, for karlekammerkoret synger højt og gennemtrængende, og farvenuancerne i koret er lidt ens med hvide skjorter, sorte bukser og grå hårtoppe.

I sofaen sidder beboer Anna Bransager sammen med sin bror Martin Andreassen og spejder efter Per Østergaard i koret. Han er nemlig en ven af familien og skal spottes i alt det grå og hvide.

Snart lukker plejecentret helt ned og Anna Bransager skal flytte til et plejehjem i Kaas.- Så er der ikke så langt at køre, når jeg skal besøge hende, siger broderen Martin Andreassen fra Rendbæk. De to nyder tydeligvis samværet og musikken. - Men salen kunne godt have været lidt større, kommenterer Martin Andreassen.

Lidt højere til loftet havde i hvert fald ikke gjort noget, for karlekammerkorets medlemmer sveder bravt i den varme stue under det lave loft. Tilhørerskaren er også noget mindre end den plejer at være. Julen 2016 er nemlig sidste jul, der afholdes på Møllegården, for plejecentret nedlægges - som følge af kommunalbestyrelsens beslutning om tilpasning af plejeboligkapaciteten i Jammerbugt Kommune. Fem af beboerne er allerede flyttet fra Møllegården.

Terapeut Hanne Hansen startede på Møllegården for 20 år siden som social- og sundhedshjælper og glæder sig hvert år til at høre koret synge. - I alle de år har huset lignet sig selv, her er en hyggelig atmosfære, det er som hjemme for mig, siger Hanne Hansen. Hun har oplevet at ældre, som har været meget dårlige, når de ankom, er blomstret op og har været med til at sylte og bage. -Det ligger så dejligt centralt, så beboerne kan gå ned at handle i byen - det er vemodigt, at det nu skal lukke, siger Hanne Hansen.

Tilbage i 1975 holdt skattevæsenet til oppe under kvisten, og måske er der nu planen at socialforvaltningen skal flytte ind.

- Så kan vi altid komme give dem en opsang, lyder det tørt fra et kormedlem.

Samme aften sang Hanbokoret på Brovst Friplejehjem og ugen efter gæster Evangeliekoret Møllegården. Jo, der er skam bud efter de gamle ved juletid, men selvom Øland Karlekammerkor sang John Mogensens `Så længe jeg lever´, så gælder det ikke længere for Plejecenter Møllegården, og det gjorde aftenens forestilling til noget ganske særligt, og Hanne Hansen med flere måtte tørre øjnene, da Øland Karlekammerkor havde sunget aftenens sidste nummer...

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.