Hjallerup

En sikrere vej for cyklister

Mange års ønske om at sikre Hjallerup-vej føres ud i livet

Søndergade i Hjallerup får nyt udseende. Foto: Henrik Louis

Søndergade i Hjallerup får nyt udseende. Foto: Henrik Louis

HJALLERUP:Mange års ønske om trafiksanering og forskønnelse af Søndergade i Hjallerup er i fuld sving, og nærmer sig nu afslutningen, fortæller formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Karsten Frederiksen (K), der endvidere oplyser, at denne del af renoveringen koster godt én mio. kr., og at investeringen har været yderst tiltrængt.

Kommunens Vej- og Parkafdeling har i det sidste stykke tid arbejdet på opretning af kantsten samt udvidelse af kørebanen, således at der også bliver plads til cykelsti på hele strækningen.

Det sorte slidlag på kørebanen er blevet lagt, og i starten af denne uge lægges det røde asfalt på cykelbanerne.

- Sidst på ugen markeres chikanerne midlertidigt på kørebanen af hensyn til borgernes og efterfølgende kommunens vurdering af placeringen. Det er således muligt for byens borgere og deres repræsentanter at komme med tilkendegivelser om placeringerne, hvorefter sagsbehandler ved veje og trafik Katrine Bak Styrishave samler disse oplysninger.

Den midlertidige opstilling foretages i cirka to uger, hvorefter chikanerne placeres permanent.

- Der foretagen kun en mindre renovering af fortovene, idet der i 2017 foretages "strømpeforing" af Spildevandsledningerne, der ligger under fortovet, siger vejformand Palle Dam.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.