Lokalpolitik

En skamplet midt i Skagen

En del af Kulturhus Kappelborg står og forfalder - politikere kalder det en skændsel

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Entreprenør Lars Trie kan ikke få lov til at udøve hoteldrift på Kappelborg. Derfor er sagen endt som en strid mellem entreprenør og Frederikshavn Kommune.

SKAGEN:- Jeg havde forleden lejlighed til at gå en runde på Kappelborg. Og jeg må sige, den er i et slemt forfald! Det er kort og godt en skændsel mod resten af det smukke bygningskompleks og Skagen! At man nu går endnu en sommer i møde med dette sørgelige udtryk som indgang til Kappelborg, det er beskæmmende og udtryk for en kedelig ligegyldighed.

Sådan siger en tydelig vred og skuffet Mogens Brag (V), der er formand for kultur- og fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Kappelborg er som bekendt hele Skagens fornemme kulturhus med blandt andet biograf, mødelokaler, teater, foreningsliv, musikskole og bibliotek.

Men der findes en del af bygningen, som står og forfalder, og som nu har fået den tvivlsomme ære af at være Skagens skamplet.

I denne del af bygningen vil entreprenør Lars Trie skabe grundlag for en cirkusskole, hvor der skal være mulighed for overnatning.

Men politikerne vil ikke tillade overnatning, fordi lokalplanen ikke tillader det.

Nej til hoteldrift

Senest har plan- og miljøudvalget sagt nej til hoteldrift.

En del af Kappelborg står altså og forfalder, fordi sagen er gået i håndknude mellem entreprenør og Frederikshavn Kommune.

- Det er som bekendt ejet af en privat mand, og som sådan er det også hans ret at lade det stå i den stand han ønsker. Men jeg bliver dog alligevel voldsomt provokeret af at se, hvordan man lader den flotte gamle bygning stå med smadrede ruder og vinduer som er skubbet ind, uden man rører en finger, siger Mogens Brag.

Pression mod kommunen

Bjarne Kvist (S) er enig.

Han bor i Skagen, og han har som tidligere formand for kultur- og fritidsudvalget - i sidste byrådsperiode - været med til at søsætte projekt Kappelborg.

- Det har aldrig været meningen, at der skulle tillades overnatning på Kappelborg. Og det ved Lars Trie også godt. At han nu lader en del af Kappelborg forfalde, ser jeg kun som en slags pression mod kommunen, siger Bjarne Kvist, der nu vil forfølge sagen.

- Jeg er ikke sikker på, at entreprenøren bare må have lov til at lade Kappelborg forfalde. Derfor vil jeg have undersøgt tingene

Appellerer til ejer

Mogens Brag supplerer:

- Jeg ville efterhånden være betænkelig ved at lade børn gå alene i området. Jeg mener på ingen måde, vi som kommune kan være tjent med, at det ser ud som det gør, og jeg vil appellere til ejer at få ryddet op. Jeg har nu bedt forvaltningen om at se på sagen, siger Mogens Brag.

Lars Trie erkender, at han har fået en klage fra Frederikshavn Kommune omkring de miserable forhold på Kappelborg.

- Jeg regner så med, at jeg får en henvendelse fra Kommunen. Hvis de vil have, at jeg skal sætte plader for vinduerne, så gør jeg det, siger Lars Trie, der stadig mener, at han har en god sag med hensyn til at få lov til at drive hoteldrift på Kappelborg.

- På et tidspunkt fik jeg en principgodkendelse fra teknisk forvaltning om tilladelse til hoteldrift. Og det arbejder jeg videre ud fra, siger Lars Trie, der har kontaktet sin advokat.

- Vi har drøftet sagen, men jeg har endnu ikke taget en beslutning om mit næste skridt, siger Lars Trie.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.