Vesthimmerland

En steghed dag at være landmand på Louns

200 udviklingshæmmede fra hele Nordjylland inviteret til Lounsgaard for at dyste som landmænd

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En af opgaverne var at skrue en fuglekasse sammen... Foto: Lasse Damsgaard

LOUNS:Over 200 udviklingshæmmede fra en lang række nordjyske institutioner er onsdag inviteret til botilbuddet Lounsgaard ved Hvalpsund for at dyste på landmandsliv.

Helt nøjagtig 204 beboere fra over en halv snes nordjyske botilbud er samlet til "Tour de Louns" - et aktivitetsløb, der på en steghed dag har budt på en lang tur rundt til en række poster i det naturskønne område på Lounshalvøen, hvor Lounsgårdens 15 egne beboere har deres daglige gang.

På 10 poster var der opgaver, som alle på en eller anden måde havde relation til landmandslivet.

Ud over at malke en ko, blev deltagerne f.eks. også testet i traktorkørsel med brænde, blindsmagning, afgrøde-gætteri, sækkevognsrace, mælkesmagning og - ikke at forglemme - gæt en lort...

Rækken af institutioner samarbejder under hatten "Kultur der dur´", hvor de skiftes til at holde arrangementer for hinanden.

Arrangementet slutter onsdag aften med discotek i Hvalpsund Hallen for samtlige deltagere. Her er der også middag og præmieoverrækkelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst