En tavs borgmester gør ingenting

Borgmester Anny Winther (V) vil ikke forstyrre personalet for at opklare, om byrådsmedlem eller direktør taler sandt

Borgmester Anny Winther vil ikke forstyrre personalet for at løse konflikten mellem Rikke Karlsson (DF) og direktør Flemming Hansen. Arkivfoto: Ajs Nielsen

Borgmester Anny Winther vil ikke forstyrre personalet for at løse konflikten mellem Rikke Karlsson (DF) og direktør Flemming Hansen. Arkivfoto: Ajs Nielsen

REBILD:I Rebild ønsker borgmester Anny Winther (V) ikke at finde ud af, om det er byrådsmedlem Rikke Karlsson (DF) eller direktør Flemming Hansen, der taler sandt.

I NORDJYSKE Stiftstidende onsdag kaldte formanden for sundhedsudvalget, Henrik Christensen (S), situationen for ”uholdbar.”
Rikke Karlsson sidder i sundhedsudvalget, og Flemming Hansen er direktør for blandt andet sundheds- området.
Derfor opfordrede Henrik Christensen borgmesteren til at træde i karakter og få undersøgt sagen til bunds, så spørgsmålet om, hvem der taler sandt ikke skal hænge ubesvaret i luften hele sommeren.

Tavs borgmester

Den opfordring ønsker borgmester Anny Winther ikke at forholde sig til.

- Jeg har ingen kommentar til Henrik Christensens opfordring, skriver Anny Winther i en kort mail til NORDJYSKE Stiftstidende.
Konfrontationen mellem Rikke Karlsson og Flemming Hansen udspringer af et økonomiudvalgsmøde 20. juni, hvor Rikke Karlsson ikke var til stede.
På mødet orienterede borgmesteren og direktør Flemming Hansen i fællesskab om genopretningen af Center for Familie og Handicap.
Rikke Karlsson mener, at Flemming Hansen under orienteringen kom med urigtige oplysninger om hendes ageren i forhold til en gruppe medarbejdere i forvaltningen.
Flemming Hansen selv afviser, at han har bragt Rikke Karlssons navn i miskredit.
Rikke Karlsson har for længst bedt borgmesteren om dokumentation for direktørens udtalelser om, at der skulle være taget telefonisk kontakt til rådgiverne i centret og stillet kritiske spørgsmål til Flemming Hansens ledelse af centret siden fyringen af direktør Søren Kjær i midten af april.

Borgmester vil ikke forstyrre

Men den dokumentation får Rikke Karlsson ikke.

- Borgmesteren har svaret mig, at hun ikke har til sinds at forstyrre medarbejderne for at finde ud af, om Flemming Hansen talte sandt, siger Rikke Karlsson.
I stedet har borgmester Anny Winther inviteret Rikke Karlsson til et møde i økonomiudvalget i næste uge.
Det ønsker Rikke Karlsson ikke at deltage i.
- Så skal jeg igen sidde bag lukkede døre og være fuldstændig retsløs i en sag, som borgmesteren allerede har afgjort ved ikke at undersøge Flemming Hansens påstande, men i stedet udtrykke fuld tillid til ham, siger Rikke Karlsson.
I stedet vil hun nu undersøge andre muligheder for at få sagen undersøgt.
- Jeg har ikke talt med råd
giverne. Hverken jeg eller gruppen af rådgivere kan være tjent med den mistanke, som stadig hænger i luften, siger Rikke Karlsson.

Løses, det skal det

Formanden for sundhedsudvalget, Henrik Christensen (S), er enig.

- Det her er helt totalt uholdbart. Vi er et udvalg, som ikke kan leve med det her. Jeg kan som udvalgsformand ikke leve med det her, og det er der andre, der heller ikke kan, og det er rådgiverne i centret, siger Henrik Christensen.
Også han vil bruge de kommende dage til at undersøge, hvordan sagen kan blive belyst tilfredsstillende.
- For løses, det skal det, siger Henrik Christensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.