En time før deadline: Kabinefolket forhandler igen

Med en time til deadline er kabinepersonalet i SAS igen i forhandlinger med ledelsen.

En time før deadline: Kabinefolket forhandler igen

Stemningen er lettet hos stewardesserne og resten af kabinefolkets forhandlingsdelegation i Københavns Lufthavn. Med kun en time til deadline for forhandlingerne er der hul igennem til ledelsen.

- Nu er bolden tilbage i vores hænder, og det har vi det godt med. Vi har fået et udspil fra ledelsen tilbage, siger Helge Thuesen, formand for kabinepersonalets fagforening CAU.

Kabinepersonale fra de tre nordiske lande afleverede klokken ti i formiddags et udspil til SAS-toppen, men måtte vente mange timer på at høre ledelsens modsvar. Det kom så sent søndag aften.

- Så gik vores arbejde i gang med at få analyseret det og skrevet det ind i vores nuværende aftale. Nu skal vi afstemme med de andre foreninger. Vi er tæt på at finpudse detaljerne hver især, og så fremlægger vi vores udspil for ledelsen, siger Helge Thuesen.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvad der skiller parterne. Men det er især den såkaldte tjenestegøringsaftale, som er blevet gået efter i sømmene.

- SAS ønsker en mere forenklet struktur end i dag, hvor der er tre forskellige aftaler, så det er svært at planlægge deres produktion. Det har vi imødekommet langt hen ad vejen.

De tre fagforeninger skal først samlet møde ledelsen, og derefter forhandle hver især.

Hos CAU regner de stadig med, at deadline for forhandlingerne er 23:59 i aften.

- Men der er et begreb, der hedder, at man sætter uret i stå, i sådanne nogle situationer. Det kan være, at vi får brug for det, siger Helge Thuesen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.