Voergård

En tur i tidsmaskinen på Voergaard Slot

Middelalderdage på Voergaard Slot har i år 15-års jubilæum og er større end nogensinde

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Folk valfartede lørdag til Voergaard Slot, der sidste år samlede næsten 30.000 gæster til middelalderdage.

VOERGAARD:- Folk kan godt lide at komme tilbage til rødderne. At se, hvordan tingene bliver til, når det ikke lige laves på en fabrik. Det oprindelige. Det er det, der trækker, siger Tove Sjong.

Hun er - som Runa Christensen - en af kvinderne bag Middelalderdagene på Voergaard Slot, og begge har de været med fra starten i 2002.

Det første år havde de fire-fem boder inde i slotsgården, men her 14 år senere er der liv og aktivitet overalt på og omkring det gamle slot i det sydøstlige Vendsyssel.

I 2015 besøgte knap 30.000 gæster slottet i uge 29, og i år står den rekord formentlig for fald, hvis man kan bruge førstedagen som strømpil for publikums interesse.

Middelalderdagene fortsætter hele denne uge. Tirsdag kommer børneinstitutioner fra Brønderslev og Frederikshavn Kommune på besøg.

En række spejdergrupper, som er på sommerlejr i nærheden, har også meldt deres ankomst for at tage en tur i tidsmaskinen, der virkelig er blevet et publikumshit.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst