En underskrift til over en halv milliard

Region Nordjylland har valgt entreprenørfirmaet, der skal lave råhuset på landsdelens nye universitetshospital

Søren Wormslev
Ulla Astman og MT Højgaards administrerende direktør, Torben Biilmann, underskriver millionkontrakten. Foto: Sarah Würtz
Nordjylland 9. juli 2015 17:08 - Opdateret 9. juli 2015 21:01

NORDJYLLAND: Regionsrådsformand Ulla Astman (S) og administrerende direktør Torben Biilmann fra entreprenørfirmaet MT Højgaard satte torsdag deres underskrifter på en kontrakt til en værdi af 564 mio. kr.

Kontrakten er den største enkeltkontrakt i forbindelse med Nordjyllands ny universitetshospital i Aalborg Øst. Projektet til godt fire mia. kr. skal stå færdigt om fem år. Sygehuset er det største og dyreste byggeri i Nordjylland hidtil.

Indtil nu er der primært gravet og fjernet sand og kridt. Med den ny kontrakt kan MT Højgaard til august gå i gang med at bygge råhuset - en opgave, som skal være fuldført om godt tre år.

MT Højgaard skal udføre betonarbejde ved kældre og etageadskillelser, montere facadeelementer og udføre en række jord- og kloakarbejder.

Prisen holder sig inden for det beløb, regionen forventede, oplyser projektchef Niels Uhrenfeldt.

Samtidig skrev Region Nordjylland torsdag kontrakt med Jorton A/S, som formedelst 62 mio. kr. skal etablere og drive byggepladsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...