Endelig fik AaB en forårssejr

Thomas Enevoldsen blev matchvinder, da FC Nordsjælland med lodder og trisser blev nedlagt

Claus Jensen
Foto: Lars Pauli
Sport 1. april 2016 19:52 - Opdateret 1. april 2016 21:41

AALBORG: I femte forsøg lykkedes AaB endelig med at hente forårets første sejr i Alka Superligaen.

Fredag aften blev FC Nordsjælland besejret 1-0 på NORDJYSKE Arena i et jævnbyrdigt men chancefattigt opgør.

AaB var fra starten særdeles opmærksomme på FC Nordsjællands styrke på omstillinger, så der blev spillet med stor omtanke, og det gik i perioder ud over tempoet.

Der kom dog fart over feltet i det 25. minut, og det var her, afgørelsen faldt. Nicolaj Thomsen blev spillet fri i dyden, og han centrerede fladt - mellem benene på en FCN-forsvarer - til en helt fri Thomas Enevoldsen foran det lille felt.

AaB’s vicetopscorer svigtede ikke og sparkede bolden fladt i det lange hjørne til 1-0. AaB havde faktisk haft bolden i nettet fem minutter forinden på et hovedstød af Lukas Spalvis, men det blev noget tvivlsomt annulleret for offside.

Begge hold var lige meget på bolden i 1. halvleg, men AaB havde godt styr på de kleine offensive gæster, der blev effektivt stoppet med hårdt fysisk spil.

Fra anden halvlegs start blev AaB’s boldomgang dog væsentligt ringere, og nu kom FC Nordsjælland i teten. De fik mulighed for i perioder at køre deres frygtede omstillingsspil, og Emiliano Marcondes og Emre Mor blev farlige. De kom dog aldrig helt alene igennem, og afslutningerne sad ofte indenfor Nicolai Larsens radius.

Det gjaldt dog ikke efter en times spil, da Marcondes løftede bolden fra distancen men ramte overliggeren. Med et kvarter igen testede Martin Vingaard også AaB-keeperen på et langskud, men her diskede han op med en flot redning med det yderste af neglene.

Aalborgensernes offensiv så man ikke meget til i de sidste 45 minutter. Nicolaj Thomsen stod for nogle af de få farlige ting, men den sidste skarphed manglede.

I det 87. minut holdt de 5447 tilskuere vejret, da Emre Mor løftede bolden over Nicolai Larsen mod det lange hjørne, men den landede i nettaget, og tættere på at ødelægge stemningen i Aalborg kom FCN ikke.

Med sejren rykker AaB op på andenpladsen i Superligaen - inden de øvrige hold har været i aktion. De er á point med SønderjyskE, men har en bedre målscore.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...