Endelig turistvisioner i Rebild

Kroejer i Suldrup synes, det er på tide at tænke turistcenter i Rebild

Krovært Henrik Petersen har taget imod gæster på Suldrup Kro i 25 år, her ved jubilæumsfesten i januar. Men han har lige så længe savnet, at der blev gjort mere for at trække turister til området. ARKIVFOTO: HANS CHRISTIAN JACOBSEN.

Krovært Henrik Petersen har taget imod gæster på Suldrup Kro i 25 år, her ved jubilæumsfesten i januar. Men han har lige så længe savnet, at der blev gjort mere for at trække turister til området. ARKIVFOTO: HANS CHRISTIAN JACOBSEN.

REBILD:Ideen om at etablere turistkontor i Rebild sammen med en ny museumsbygning er lige vand på kroejer Henrik Petersens mølle. Han har i 25 år drevet Suldrup Kro og har lige så længe prøvet at sparke en øget turisme i gang i Støvring-området. Han var med til at stifte Støvring Turistforening for cirka 25 år siden, men har også under protest været med til at lægge den i dvale for nogle år siden, da Støvring Kommune ikke længere ville give et fast årligt tilskud på 20.000 kr. til turistforeningens aktiviteter. - Endelig er der nogen, der har visioner. Og forhåbentlig også en ordentlig pose penge til turisterne, hvor de er, og hvor de kan bruge penge - i stedet for penge til administration, siger Henrik Petersen en kende syrligt. Han er ikke imponeret af den tidligere Støvring Kommunes, herunder borgmester Anny Winthers, indsats for turismen. - Vi har jo tidligere prøvet forskellige ting som for eksempel et midlertidigt turistkontor i en campingvogn i Rebild. Og med rimelig succes, men da der skulle findes penge til det fast, kneb det. Så har der også været forsøgt forskellige ting på de to store tankstationer ved motorvejen. Men det er aldrig rigtig blevet til noget, siger Henrik Petersen. Her i NORDJYSKE har både Anny Winther (V), nu borgmester i Rebild Kommune, og kultur- og fritidsudvalgsformand Flemming Møller Mortensen (S) luftet ideen om at etablere et nyt fælles turistkontor som en integreret del af et nyt museum i Rebild. Det er bestyrelsen for Spillemands-, Jagt- og Skovbrugsmuseet i Rebild, der gerne vil have nye og tidssvarende rammer, men også efterlyser vilde ideer til, hvad en ny museumsbygning kan indeholde, blandt andet på en idéaften på museet tirsdag 19. juni. Henrik Petersen fra Suldrup Kro kender ikke så meget til Spillemandsmuseets aktiviteter, men synes, at det er udmærket, at der også er ”noget at lave om vinteren”. Og så mener han grundlæggende, at Rebild-området bør samle så mange ting som muligt i et stort center, så der er noget at komme efter. Dermed går han også ind for at tænke et nyt museum sammen med det besøgscenter, Rebildselskabet har planer om at bygge. - Det er helt oplagt. Jo flere ting, jo bedre. Jeg prøver jo at sætte mig i turisternes sted, og ved den store parkeringsplads i Rebild Bakker ser der altså lidt tomt ud. Hvis man samler tre-seks-10 forskellige ting og sælger billetter ét sted, så kan det bedre hænge sammen, siger Henrik Petersen og mener også, at Spillemands-, Jagt- og Skovbrugsmuseet godt kan trænge til en ny bygning: - Det kan helt sikkert blive meget flottere og mere nutidigt, siger han.