Endelig ud i rummet

To Aalborg-satellitter sendes ud fra rumstationen på mandag

Søren Beukel Bak
I marts besøgte Andreas Mogensen (til venstre) AAU og fik demonstreret AAUSAT5. På mandag kommer han igen, når satellitten sammen med en anden Aalborg-satellit skal sendes i kredsløb fra ISS. Arkivfoto: Anne Mette Welling
1. oktober 2015 11:31

YDRE RUM: Efter flere ugers ventetid bliver Aalborg Universitets satellit AAUSAT5 og den kommercielle cubesat GomX-3 fra Aalborg-firmaet GomSpace på mandag sendt i kredsløb om jorden fra Den Internationale Rumstation ISS. Astronaut Andreas Mogensen og et team fra Den Europæiske Rumorganisation ESA kommer til Aalborg for at følge begivenheden.

Det er første gang, ESA prøver at gøre det amerikanske modstykke NASA kunsten efter og sender små cubesat-satellitter i kredsløb fra ISS.

Satellitterne blev fragtet ud til rumstationen med en japansk raket 19. august, et par uger før Andreas Mogensens egen mission begyndte.

Siden har de studerende i Aalborg ventet i spænding på at få en dato for det sidste skub ud i rummet. Nu gælder spændingen i stedet et andet spørgsmål, nemlig om deres satellit rent faktisk virker, når den vågner og skal på arbejde i det hårde miljø i rummet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...