Læsø

Endnu billigere at komme til Læsø

Der skal være fuld trafikal ligestilling mellem øerne og resten af Danmark signalerer regeringen i den nye finanslov

Det skal være billigt at komme til Læsø det meste af året, signalerer regerinmgen i den nye finanslov. Arkivfoto

Det skal være billigt at komme til Læsø det meste af året, signalerer regerinmgen i den nye finanslov. Arkivfoto

LÆSØ:Indførelsen af delvist landevejsprincip til 32 danske øer, der har fået 48 mio. kr. i år med udsigt til 95 mio. kr. i 2017, har givet væsentligt større færgetrafik i efteråret, hvor taksterne kunne reduceres med ca. 50 procent i perioden 1. august til 30. november.

Nu har partierne bag finansloven besluttet at udvide tilskuddet gradvist til fuld trafikal ligestilling frem til 2020, bortset fra skolernes sommerferie.

Derfor forhøjes de 95 mio. kr. med 20 mio. kr. i 2017, 30 mio. kr. i 2018, 40 mio. kr. i 2019 og 40 mio. kr. i 2020.

Tilskuddet omfatter de 27 danske småøer, Bornholm, Fanø, Ærø, Samsø og Læsø.

Læsøs borgmester Tobias Birch Johansen (V) er meget tilfreds. Både han og de øvrige ø-borgmestre har skubbet til politikerne på Christiansborg for at få indført trafikal ligestilling til øerne.

Glad borgmester

- Jeg er meget glad over, at det store arbejde, vi har gjort, bærer frugt, erklærer borgmesteren. Han har løbende orienteret Indenrigsministeriet om resultatet af efterårets takstnedsættelser på Læsø, der blandt andet medførte 30 procent flere passagerer.

På Læsø valgte man at udmønte tilskuddet til fuld trafikal ligestilling i tidsrummet 15. august til 24. oktober. Tilsvarende har Færgeselskabet Læsø K/S fastlagt en periode i foråret og efteråret 2017 med ekstra nedsatte priser. Nu kan færgepriserne reduceres yderligere i takt med de stigende tilskud.

- Nu når vi målet med total trafikal ligestilling uden for skolernes sommerferie i 2020. Det er et godt grundlag for at arbejde videre med helårsturismen, tilføjer Læsøs borgmester.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.