Fjerritslev

Endnu en bankfilial lukker

Nordea har lukket ned i Brovst, nu lukker de også i Fjerritslev

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nordea forsvinder snart fra Vestergade 3 i Fjerritslev. Tre ansatte flytter med til Aabybro, der kommer op på otte ansatte. Den sidste skal til Aalborg.

FJERRITSLEV:For et år siden lukkede Nordea sin afdeling i Brovst. Nu er det Fjerritslev-afdelingens tur. Sidste ekspeditionsdag bliver onsdag 13. maj. Dermed er der kun én Nordea i hele Jammerbugt, nemlig i Aabybro.

Der er fire ansatte i Fjerritslev. En ryger til Aalborg. De sidste tre fortsætter i Aabybro, der således når op på otte rådgivere i det næsten nybyggede domicil med udsigt til torvet.

31 kilometer på vejene

Kunderne fortsætter med samme rådgivere, men får udsigt til en ekstra køretur på godt 31 kilometer, hvis de skal i Nordea fremover. Afstanden er dog ikke noget problem:

- Langt de fleste af vores kunder klarer bankforretningerne hjemmefra. Der er selvfølgelig nogen, det går mere ud over end andre, men dem der kommer her skal typisk tale med deres rådgiver, siger Torben Simonsen, områdedirektør for Nordea i Nordjylland.

Generelt set viser statistikken, at kun syv procent af kunderne kommer i filialerne for at blive ekspederet. De resterende kommer kun til møder med deres rådgiver. Det er en udvikling, der er kommet henover de sidste 10 år, især hjulpet på vej af net- og mobilbank, oplyser områdedirektøren.

Kunder der ikke har mulighed for at komme fysisk ned i banken kan eventuelt holde onlinemøde med rådgiveren, hvor de kan følge med på rådgiverens skærm. Kunderne kan også ringe til Nordeas telefonbank, der har døgnåbent, fortæller Torben Simonsen.

Sparer ikke - men sparrer

Han afviser, at lukningen af filialen i Fjerritslev er en spareøvelse.

- Det er ikke af økonomiske årsager, at vi gør det. Men ved at samle det hele i Aabybro har vi kun én filial i Jammerbugt Kommune. Den bliver mere robust, og vi kan bedre sparre med og supplere hinanden, siger Torben Simonsen.

Beboerne i Fjerritslev har andre muligheder, hvis de fortsat behøver en bank med fysisk tilstedeværelse i gadebilledet. Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel ligger i Fjerritslev. I Klim ligger også Klim Sparekasse. Torben Simonsen mener ikke, at Nordea vil opleve massiv kundeflugt, når afdelingen lukkes. Erfaringer fra tidligere lukninger af filialer viser, at 90 procent af kunderne vælger at blive.

- Enkelte synes måske, at det er synd, at de ikke længere kan komme i banken lokalt. Men folk bruger slet ikke filialen i samme omfang som tidligere, så jeg tror ikke, at de skifter bank, siger Torben Simonsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.