Endnu en bøde til Brøndby for tilskuerballade

Økonomisk trængte Brøndby må endnu engang til lommerne, fordi tilskuerne har overtrådt sikkerhedsreglerne.

Endnu en bøde til Brøndby for tilskuerballade

Som om de ikke har nok at bokse med i Brøndby for øjeblikket, så er klubben netop blevet præsenteret for en regning på 75.000 kroner på grund af tilskueruroligheder.

Det er Dansk Boldspil-Union (DBU), der meddeler, at disciplinærudvalget har udstedt bøden til klubben oven på superligakampen mod Randers 3. marts.

Her blev der flere gange i løbet af kampen brændt romerlys af, ligesom der både blev kastet med lightere, en gulerod og et kanonslag.

Det må man ikke ifølge DBU's cirkulære om sikkerhed på stadion, og derfor straffes Brøndby økonomisk.

- Episoderne ville under normale omstændigheder have været sanktioneret som en "retningslinjeforseelse" fastsat til en bøde på 25.000 kroner som et tredjegangstilfælde.

- Udvalget har imidlertid kompetence og ret til at behandle enhver sag relateret til tilskueradfærd individuelt, hedder det i afgørelsen fra DBU.

Og da episoden foregik i den første kamp efter Brøndbys seneste påtale for tilskueruro, har disciplinærudvalget besluttet sig for at skrue op for bødestørrelsen.

Samtidig får klubben en løftet pegefinger og en påmindelse om, at der vanker en endnu hårdere straf, hvis det gentager sig.

Men det bliver ikke tilfældet, forsikrer direktør Tommy Sommer Håkansson.

- Det er simpelthen så uintelligent, at folk - med klubbens situation i mente - bliver ved med at dumme sig så gevaldigt og sætte deres egen dagsorden over klubbens.

- Det må og skal stoppes nu, ellers tør jeg ikke tænke over konsekvenserne for Brøndby IF, siger han til klubbens hjemmeside.

Brøndby er allerede i denne sæson blevet frataget retten til at spille uden tilskuere i to kampe.

Det skete oven på pokalsejren over FC København i slutningen af november, hvor flere hundrede tilskuere invaderede banen efter slutfløjt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.