USA

Endnu en dansk stjerne med i Game of Thrones

Får markant rolle i den populære serie

Pilou Asbæk får en markant rolle i Game og Thrones. Arkivfoto

Pilou Asbæk får en markant rolle i Game og Thrones. Arkivfoto

USA:Rygterne har svirret onsdag, og nu er det blevet bekræftet, at den danske skuespiller Pilou Asbæk optræder i sjette sæson af den meget populære tv-serie Game of Thrones, hvor kampen om jerntronen forsætter i den nye sæson.

Det oplyser HBO Nordic til Ritzau.

Den danske skuespiller, der fik sit folkelige gennembrud i DR-serien Borgen, skal spille Euron Greyjoy, som er onkel til Theon og Yara Greyjoy.

Euron Greyjoy er en berygtet pirat, der har terroriseret havene over hele verden. Han bærer en klap for øjet, er en trænet kriger og en snu mand.

Ifølge ”Game of Thrones”-hjemmesiden Watchers on the Wall er Pilou Asbæk blevet set på optagelserne af en stor scene i byen Ballintoy i Nordirland.

Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen og Dar Salim har allerede repræsenteret Danmark i det store Game of Thrones-univers, og nu gælder det altså Pilou Asbæk, som spillede sammen med Birgitte Hjort Sørensen i Borgen.

Pilou Asbæk har optrådt i tv-serien ”The Borgias”, som har Jeremy Irons i hovedrollen.

Og for nylig sikrede den danske skuespiller sig en international skurkerolle som Pontius Pilatus i den kommende film om Ben-Hur.

Den nye sæson ruller over skærmen til april næste år.

HBO-serien ”Game of Thrones” er baseret på bøgerne i romanserien ”A Song of Ice and Fire” af forfatteren George R.R. Martin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst