Endnu en muligt påsat brand i Fjerritslev

Mandag aften er der udbrudt brand i Fjerritslev, der i den senere tid har været plaget af påsatte brande.

Brandbil Foto: Free/Colourbox

Brandbil Foto: Free/Colourbox

Normalt vil en brand i et udhus ved en villa ikke udløse den helt store udrykning.

Men da alarmcentralen mandag aften klokken 20.20 fik melding om, at et udhus i Vestergade 68 i Fjerritslev brændte, rykkede politiet talstærkt ud sammen med brandvæsnet.

- Vi sendte alle de vogne, vi kunne undvære, fortæller vagtchef Per Vagn Nielsen.

Fjerritslev og omegn har i den senere tid været plaget af en stribe påsatte brande. Det er gået ud over containere, halmlader og stråtækte sommerhuse.

Lørdag aften blev det dog langt alvorligere, da en 89-årig kvinde på Thistedvej var ved at brænde inde i sit stråtækte hus. Det lykkedes familien at få den dårligt gående kvinde ud af huset, og hun slap uskadt.

Udhuset, der brød i brand mandag aften, ligger midt i byen. Det er endnu for tidligt at sige med sikkerhed, om branden er påsat.

- Men indsatslederen siger, at der ikke umiddelbart er noget i udhuset, der skulle kunne starte en brand, så vi behandler den i hvert fald som mistænkelig, siger Per Vagn Nielsen.

De mange brande i Fjerritslev og omegn har fået Nordjyllands Politi til at iværksætte et større analysearbejde, der skal kortlægge, om der er noget, der kæder brandene i området sammen.

- Ud over efterforskningen af de enkelte sager graver vi lige et spadestik dybere, for at se om der er en sammenhæng, sagde vicepolitiinspektør Frank Olsen tidligere mandag til Ritzau.

Politiets analyse af de mange brande skal gøre det muligt at fastslå, om der er fællestræk, som kan kæde brandene til en og samme gerningsmand.

Desuden har politiet for at øge trygheden intensiveret patruljeringen i området.

Siden branden på Svinkløv Badehotel i slutningen af september har der været usædvanlig mange brande i området i og omkring Fjerritslev.

Branden i badehotellet var ikke påsat. De tekniske undersøgelser har vist, at den blev sat i gang af en fejl i det elektriske system i en tørretumbler.

Men omkring 20 af brandene i ugerne efter at badehotellet blev flammernes bytte, menes at være påsat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.