Endnu et par uger til den første slagtning i Vrå

Fødevarer 11. oktober 2006 06:00

VRÅ: Håndværkerne har travlt i Vrås midte, hvor et helt nyt slagteri er under opførelse. Oprindeligt var planen, at den første gris skulle slagtes mandag 2. oktober hos Danish Meat Company i Vrå, og landmændene er da også forlængst klare til at levere grise, ligesom aftageren, salgsfirmaet Tomex i Aalborg, også bare venter på at begynde at sælge kød fra Vrå. Men man indretter nu en gang ikke bare lige et færdigt slagteri på en studs, og derfor blev den første slagtning udsat. Nu er slagteriet kommet så vidt, at de første fiktive grise skal under kniven - såkaldte tørslagtninger. - Vi skal jo lige se, om maskinerne kører samme vej på båndet, inden vi begynder at slagte rigtigt, siger medejer og direktør Egon Oldenborg, som tager forsinkelsen med knusende ro. - Vi har hele tiden regnet med at begynde at slagte i oktober, og det kommer til at holde stik, siger han. Slagteriet forventer at komme til at beskæftige omkring 120 medarbejdere, når det er kørt ordentligt ind - formentligt til næste forår. I første omgang er der ansat omkring 20 slagteriarbejdere til at køre produktionen ordentligt i gang.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...