Energiinvesteringer populære

Knap 100 personer hørte om solceller og biogasanlæg

Inergi-investeringer er sagen for tiden. Privatfoto
EMNER 28. februar 2013 09:45

BRØNDERSLEV: Forleden valfartede knap 100 energi-interesserede nordjyder til LandboNord i Brønderslev, for at høre mere om mulighederne for etablering af f.eks. solcelle- og biogasanlæg.

- Vi er rigtig glade for det store fremmøde, der i høj grad beviser, at investeringer i energi er noget, der er aktuelt for mange for tiden. Men det er også et udtryk for, at det er et område, hvor man er nysgerrig og har brug for inspiration og viden, før man går videre med sine ideer, fortalte chefkonsulent Torsten Gruhn efter mødet.

På mødet fik deltagerne netop inspiration og viden med sig hjem.

Specialkonsulent for skat, Michael Lund, gennemgik blandt andet de økonomiske fordele og ulemper, der kan være ved at etablere et 400 kW solcelleanlæg. F.eks. skal man være klar over, at der går op til 10 år før investeringen kan forventes at være tjent hjem.

På mødet præsenterede sales manager Christian Muhlig, Nyfors de tekniske løsninger i forbindelse med etablering af de store solcelleanlæg. Derudover gav Martin Rishøj, Rokkedahl Energi en gennemgang af brug af varmeveksler til slagtekyllinger og smågriseproduktion.

Som afslutning på dagens møde gav miljøchef Allan K. Olesen et indlæg om, hvilke muligheder der generelt er for at søge tilskud til etablering af alternative energiformer som f.eks. biogasanlæg.

Allan K. Olesen gav endvidere en klar opfordring til, at hvis man ønsker at investere i et solcelleanlæg, så skal man se at komme ”i gang”, da sagsbehandlingstiden hos myndighederne kan være/er lang.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...