Enevoldsen dukker sin far med to mål i AaB-sejr

Med to scoringer var Thomas Enevoldsen manden bag AaB's sejr på 2-1 over Sønderjyske og sin far.

AaB gæstede fredag aften Sønderjyske i Haderslev i Alka Superligaen, og i en lige kamp snuppede gæsterne sejren med 2-1 på to scoringer af Thomas Enevoldsen.

Det har givetvis skuffet hans far, Peter Enevoldsen, da han er assistenttræner for Sønderjyske og dermed havde første parket fra bænken til sønnens succes.

Sejren må også have lunet hos AaB-træner Lars Søndergaard, der i sommer skiftede trænerjobbet i Sønderjyske ud med et tilsvarende i AaB.

Det var hjemmeholdet, som var bedst i de første 45 minutter rent spillemæssigt, og i et par omgange bankede sønderjyderne på for et føringsmål.

Både Andreas Oggesen, Jeppe Simonsen og Nicolaj Madsen havde udmærkede tilbud, men målet udeblev.

I stedet blev et boldtab midt på banen af sidstnævnte kostbart fem minutter før pausen.

Nicolaj Madsen missede en tæmning, som startede en AaB-kontra. Her blev Thomas Enevoldsen spillet fri i højre side af feltet, og den tidligere landsholdsspiller hamrede bolden fladt i nettet til 1-0.

Det var ikke helt fortjent, og efter pausen lignede Sønderjyske bestemt også et hold, der ikke havde tænkt sig at lade AaB slippe fra Haderslev med tre point.

Flere lange indkast var tæt på at resultere i udligning, og efter en time var Andreas Oggesen igen tæt på med et skudforsøg.

I modsatte ende ramte Frederik Børsting stolpen, inden Sønderjyske endelig fik udlignet efter 65 minutter. Pierre Kanstrup havde taget turen med frem på en kontra, og med et fantastisk hovedstød nærmest med ryggen til mål sørgede han for 1-1.

Men Kanstrup fik hurtigt armene ned. 30 sekunder senere appellerede han for offside på en AaB'er og glemte at følge med Thomas Enevoldsen i feltet, som straks efter udligningen kunne heade AaB på 2-1.

Med et kvarter igen kunne Enevoldsen have fuldbyrdet hattricket, men helt fri foran mål på en tværaflevering blev han generet i absolut sidste øjeblik.

Fem minutter før tid snittede Tommy Bechmann en bold i nettet, men målet blev annulleret for offside. TV-billederne viste, at det var en tvivlsom kendelse.

To minutter efter var afgørelsen tæt på at falde, da Henrik Dalsgaard hamrede et kanonskud på stolpen, men det blev ved 2-1 til AaB.

Sejren sender AaB op på tredjepladsen i Superligaen, men den kan være til låns, hvis Brøndby slår FC København på søndag.

Sønderjyske er nummer fem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.