Engelbrecht: Venstres håndværkerfradrag vil gavne de rige

Socialdemokraterne ser ingen idé i at genindføre boligjobordningen, i det der ligner et økonomisk opsving.

Det vil mest af alt være velstillede i Nordsjælland, som vil få gavn af Venstres forslag om at genindføre boligjobordningen - også kendt som håndværkerfradraget.

Sådan lyder det fra skatteminister Benny Engelbrecht (S), efter skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) har talt for at vende tilbage til ordningen på grund af dens evne til at skabe private arbejdspladser i områder uden for hovedstaden og Aarhus.

Men det er vigtigt at holde sig for øje, hvor i landet ordningen, der bortfaldt fra nytår, mest blev anvendt, lyder det fra Benny Engelbrecht.

- Hvis der ses på de tre kommuner, der har brugt ordningen mest, er der tale om Rudersdal, Lyngby Taarbæk og Gentofte.

- Jeg har ikke på fornemmelsen, at borgerne i de tre kommuner selv opfatter sig som nogen, der bor i Udkantsdanmark, siger skatteministeren.

Socialdemokraten nævner, at der er meget, som peger i retning af, at det er folk, som både er velstillede, men også bor i de mest velstillede kommuner, der har den største effekt af ordningen.

- Derfor bør Venstre være ærlige i forhold til beskæftigelseseffekter. Selv hvis denne ordning skulle gøres permanent, så ville der ikke være nogen signifikant effekt i forhold til arbejdsudbuddet, siger Benny Engelbrecht.

Ifølge dataanalysevirksomheden NN Markedsdata har landets håndværkere mere end fordoblet deres overskud, siden håndværkerfradraget blev indført af VK-regeringen tilbage i juni 2011.

Skatteministeren erkender også, at ordningen har haft en effekt i en situation med lavkonjunktur.

- Men det er klart, at i en situation som nu, hvor der ikke længere er lavkonjunktur, og det tværtimod buldrer frem i byggesektoren, så vil effekten være betydeligt mindre, siger Benny Engelbrecht.

Som et eksempel nævner han, at beskæftigelsen er steget inden for byggesektoren i første kvartal af 2015, selvom boligjobordningen ikke har været der.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.