Engell: Blå finanslov bliver ikke til noget

Regeringen laver ikke blå finanslov med de borgerlige, siger politisk kommentator Hans Engell.

Engell: Blå finanslov bliver ikke til noget

Regeringen laver ikke en blå finanslov med de fire borgerlige partier. Det har ingen gang på jord, selv om regeringen så kan få en aftale om erhvervsskoler og et nyt beskæftigelsessystem.

Det siger politisk kommentator Hans Engell om tilbuddet fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, der blev fremsat i en kronik i Berlingske med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, De Konservatives Lars Barfoed og Liberal Alliances Anders Samuelsen.

- Skal vi drage konklusionen, så kommer der ikke noget ud af det. Tilbuddet kan (finansminister) Bjarne Corydon stort set kun sige nej til. Siger han ja, trækker han også tæppet væk under regeringen, siger Hans Engell.

Tilbuddet skal dels bilægge stridigheder på den borgerlige fløj og signalere fodslag, dels sende et signal udadtil, mener han.

- De borgerlige partier har i dén grad været i krig med hinanden om folkeskolen, vækst-tal i det offentlige, udlændingepolitikken og på en lang række områder. Foråret har været præget af en splittet opposition, siger Hans Engell.

Splittelsen har svækket Lars Løkke som oppositionsleder. De borgerlige vil i offensiven overfor regeringen, mener han.

- De borgerlige vil ud af et dødvande: Hængekøjeproblematikken. Hvad kan de borgerlige partier egentlig? Hvis de spiller sig på banen her, lægger det et vist pres på Bjarne Corydon, siger Hans Engell.

- Meningsmålingerne viser, at en meget stor del af regeringens vælgere, ikke mindst de radikale, helst ser en finanslovaftale med de borgerlige. Det giver Corydon en vis mulighed for at trykke til Enhedslisten, siger han.

Regeringen må samarbejde med Enhedslisten, da de borgerlige partier ikke vil holde den ved magten, påpeger Hans Engell.

- Ellers overdrog Corydon det til Lars Løkke, hvornår der trækkes i faldlemmen, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.