Engell: Det er et hårdt slag for SF og Vilhelmsen

Jesper Petersens farvel til SF udstiller et splittet parti, s+om ikke har fundet sig selv efter formandsvalget

Engell: Det er et hårdt slag for SF og Vilhelmsen

SF er et parti i opløsning, og det er et voldsomt slag for formand Annette Vilhelmsen, at den politiske ordfører frem til nu, Jesper Petersen, har valgt at sige farvel til partiet og goddag til Socialdemokraterne.

Sådan betegner politisk kommentator Hans Engell Jesper Petersens overraskende farvel til SF tirsdag aften.

- Det er et meget hårdt slag for SF, og det tegner også billedet af noget, der minder om opløsning.

- Jeg kan ikke mindes, at en politiker på en så fremtrædende plads i et regeringsparti har forladt posten for at blive menigt medlem i et andet regeringsparti, siger han.

Ud over at Jesper Petersens exit udstiller en "dybdegående uenighed om den politiske linje", så er det også et slag, at partiet mister en af sine mest talentfulde politikere.

- Det er en mand, en 31-årig sønderjyde, der har været deres ansigt på Christiansborg på deres politik siden regeringsskiftet.

- Og så har han jo også haft en profil, hvor man ikke har kunnet udelukke ham som en kandidat til at blive formand i SF. Det har han haft kapaciteten til. Derfor er det ikke en lille ting, men stor ting, siger Engell.

Af unge politikere har den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen sagt farvel til politik. Den tidligere næstformand Mattias Tesfaye er også hos Socialdemokraterne, og også Kasper Bjerring og Nanna Westerby er fortid i partitoppen.

Hans Engell forklarer, at det skyldes en lang række frustrationer. SF fik ikke det ønskede resultat ved Folketingsvalget. Partiet fik ikke nok ud af regeringsgrundlaget. Man har ikke kunne markere sig i forhold til de øvrige regeringspartier.

Og så kom formandsvalget mellem Astrid Krag og Annette Vilhelmsen sidste år som en stor prøvelse oveni.

- Der dannede sig en gruppe af yngre SF'ere omkring Astrid Krag. Og så er der resten af partiet, der samlede sig om Vilhelmsen.

- Og det, at Vilhelmsen vinder og får så stærkt et mandat, gør, at nederlaget for Astrid Krag og derfor også Jesper Petersen er så knusende, siger Hans Engell.

De to fløje havde ganske enkelt forskellig visioner for partiet.

- De unge har lysten til regeringsansvar og til at styre landet. Og efter formandsvalget er det oplevelsen, at det ikke er det, man får i Vilhelmsens SF.

- Her har man en række synspunkter, men man har ikke fingrene nede i den politiske bolledej. Og hvis Jesper Petersen vil det, ja så må han melde sig ind i Socialdemokraterne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.