Engell: En god handel for begge parter

Ditlev Engel er overbevist om, at onsdagens salg af tårnfabrik, er en god handel for både køber og sælger.

Engell: En god handel for begge parter

Vestas slipper for at lukke en god fabrik, og kineserne åbner en dør til de europæiske markeder.

Vestas' tårnfabrik i Varde stod ellers til at lukke, men bliver nu videreført under kinesisk ejerskab, og det synes administrerende direktør i Vestas, Ditlev Engel, er en rigtig god ting.

- Vi er glade for, at en masse dygtige medarbejdere kan fortsætte, og at der måske endda kommer flere arbejdspladser, siger han til Ritzau.

Det kinesiske firma Titan Wind Energy fungerer allerede som en underleverandør for Vestas, hvor de producerer tårne i Kina. Og nu vil de også producere i Europa.

- Det er sådan, at tårne er ret store og fylder meget. Det skal laves tæt på, hvor de skal stå, siger Ditlev Engel.

Samtidig med at kineserne redder omkring 120 danske arbejdspladser ved at overtage fabrikken i Varde, banker de også på døren til det europæiske marked med afsæt i deres nye danske fabrik.

- Der er ingen tvivl om, at Vestas' viden indenfor vindmølleindustrien er en god kompetence at have, hvis man vil ind på det europæiske marked, mener Ditlev Engel.

Han byder Titan Wind Energy velkommen i et område af Danmark, som han beskriver som den globale vindindustris vugge.

Frasalget af fabrikken betyder, at Vestas kan skære ned på de faste omkostninger. Og det er der brug for i den kriseramte vindmøllekoncern.

Der skal spares, og en af måderne at spare på er at skaffe sig af med nogle af de mange ansatte. Inden udgangen af 2012 skal der være omkring 20.400 ansatte i Vestas. I dag er der omkring 22.580 ansatte.

Titan Wind Energy er Kinas største producent af vindmølletårne, og har eksporteret tårne til Vestas siden 2006. De distribuerer tårne til hele verden, og med det nye køb kan de nu også producere i Europa.

/ritzau/