Engell: Enhedslisten skylder ikke regeringen noget

Enhedslisten er tro mod sin egen politik, når partiet fremlægger lovforslag om børnecheck, siger kommentator.

Enhedslisten kommer nu i 11. time med et lovforslag om børnechecken, der går på, at man har ret til at få den udbetalt til børn, der bor i Danmark.

S-R-regeringens plan har ellers været at sige nej til et beslutningsforslag fra De Konservative, der går på at fastholde optjeningsprincippet. Men det kan regeringen ikke til lovforslaget.

Og selv om det forekommer, er det ikke hverdagskost, at et støtteparti går mod den regering, det støtter.

- Det er usædvanligt, at et støtteparti direkte fremlægger lovforslag, der går imod regeringen, siger politisk kommentator Hans Engell, der er tidligere konservativ forsvars- og justitsminister.

- Men vi har mange gange i vores politiske historie set støttepartier, der nok støttede, hvis det kom til et mistillidsvotum, men ikke for enhver pris på de områder, hvor de selv har mærkesager, siger han.

Hans Engell påpeger, at Enhedslisten nok er parlamentarisk grundlag for regeringen, men at partiet ikke har forpligtet sig til at bære regeringen gennem hvad som helst.

- De skylder ikke regeringen noget. Regeringen har ikke gjort noget for dem, som betyder, at de skylder noget, siger kommentatoren.

- Vi er i den situation, at regeringen har behandlet Enhedslisten dårligt de tre seneste år. Og når vi så kommer til en situation som EU-politikken, vil Enhedslisten ikke drømme om at bære regeringen igennem, siger han.

Hans Engell peger på, at Enhedslisten har sin egen politik, når det drejer sig om EU, forsvar og sikkerhed. Og på de områder er partiet ikke bundet af at være det parlamentariske grundlag for den siddende regering.

- Men Enhedslisten er også meget klemt - på den ene side vil den gerne prøve at hjælpe regeringen. På den anden side har partiet i sin EU-linje lagt markant afstand til det, regeringen står for, siger Hans Engell.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.