Engell: Løkke-sag bliver ikke lukket på Venstre-møde

Vælgerne mangler fuldstændig klarhed over Lars Løkkes skattemæssige forhold, før sagen kan lukkes, lyder det.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er i politisk modvind, og han har derfor selv indkaldt til et møde i partiets magtfulde forretningsudvalg tirsdag, men selvom han kan regne med opbakning, vil det ikke stoppe de kritiske røster.

Sådan siger politisk kommentator Hans Engell.

- Jeg tror ikke, at det lukker sagen. Vi mangler fuldstændig klarhed over de skattemæssige forhold. Det er det farligste for ham. Hvis ikke det er i orden, er alt andet ligegyldigt.

- Han kan regne med opbakning fra forretningsudvalget og især fra de tungeste medlemmer, siger Hans Engell.

Venstre har betalt tøj for 152.000 kroner til formanden og 11.000 kroner for en ferierejse til Mallorca til Lars Løkke Rasmussens kone og søn i forbindelse med et strategiseminar efter folketingsvalget i 2011.

Spørgsmål: Lars Løkke endte med at lægge alt frem på et marathon-pressemøde under GGGI-sagen. Hvorfor gør han ikke det igen?

- Det er det gode spørgsmål. Hvis der er orden i det hele, hvorfor lægger de så ikke beviserne frem? Det kunne tyde på, at der er noget, der ikke er i orden.

- Vi har ikke fået anden forklaring, end at det tilhører privatlivets fred. Men det gjorde Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skattesag vel også, siger Hans Engell.

Han henviser til, at blandt andre Venstres daværende politiske ordfører og senere skatteminister Peter Christensen ikke holdt sig tilbage med anklager om skattespekulation mod nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, i deres skattesag.

Som formand for den grønne organisation Global Green Growth Institute (GGGI), der blandt andet støttes af danske bistandsmillioner, brugte Løkke for omkring en million kroner til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

På det såkaldte marathon-pressemøde lagde han alle bilag frem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst