Engell: Løkke skal vælge en driftsikker minister

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, ligner godt bud på ny forsvarsminister, siger Hans Engell.

Driftssikkerheden må være i top, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) onsdag vælger en ny forsvarsminister, som han klokken 11 præsenterer for dronningens stedfortræder, prins Joachim.

Efter 93 dage fyldt med dårlige sager trak Carl Holst sig tirsdag fra posten umiddelbart efter, at regeringen havde præsenteret sin finanslov. Han begrundede det selv med, at han "skyggede" for regeringens politik.

- Den næste minister skal være en, der har - om ikke den lange erfaring - så i hvert fald er en, der er fuldstændig driftsikker, siger politisk kommentator, og i øvrigt tidligere forsvarsminister, Hans Engell.

- Det er mest sandsynligt, at det bliver en person fra folketingsgruppen, der bliver hentet ind. Jeg tror, det ville skabe lidt surhed, hvis Lars Løkke Rasmussen tager en udefra.

Han nævner flere mulige ministernavne, der ud over partifarven alle har det til fælles, at de er mænd.

- Jakob Ellemann-Jensen er som politisk ordfører bestemt en mulighed. Posten som politisk ordfører er jo normalt springbrættet for at komme videre ind i en regering, forklarer Hans Engell.

- Jacob Jensen ligner også et godt bud på en minister på et tidspunkt, men jeg vil også nævne Marcus Knuth, som måske nok er et lidt ubeskrevet blad for de fleste danskere, men som på rekordtid har skabt respekt om sit navn i partitoppen.

- Han har ikke sat en fod forkert som integrationsordfører indtil videre, og regeringens top ser virkelig et lys i ham, siger Hans Engell om Marcus Knuth, der i øvrigt er løjtnant ved siden af folketingskarrieren.

- Hvis vi skal se ud over folketingsgruppen, så er der især én, der står og tripper, og det er Peter Christensen. Han har været skatteminister før, og han kunne bestemt være en mulighed, siger Hans Engell.

Han tror til gengæld ikke på tidligere forsvarsminister og stemmesluger i det nordjyske, Søren Gade, der ellers var en belejlig støtte for Lars Løkke under Venstres formandsopgør sidste år.

- Valget af Gade vil betyde, at der vil blive rippet op i alle de gamle sager om jægerbogen og andre ting, der prægede Søren Gades sidste tid som minister, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst