Engell: Møde med DF er en del af spillet

DF bliver ikke en del af finanslovaftalen, vurderer Hans Engell forud for møde i Finansministeriet.

Engell: Møde med DF er en del af spillet

Når regeringen og Dansk Folkeparti mødes torsdag aften for at snakke finanslov, er det udelukkende en del af det politiske spil. Der er ikke reel udsigt til en aftale mellem partierne, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det er et led i regeringens almindelige sonderinger, at alle er velkommen, og man vil ikke holde nogen ude, siger han og fortsætter:

- Det er en del af spillet, men det kan ikke lande med en aftale med DF. Det ville også af Enhedslisten blive opfattet som en meget stor udfordring, og det ville heller ikke gå helt stille af hos SF og S.

Torsdag formiddag fremlagde Dansk Folkeparti ni krav til regeringen, hvis partiet skal stå bag den kommende finanslovaftale.

Selvom Hans Engel vurderer flere af forslagene til at være mere kompromissøgende end partiets tidligere tone, vil en aftale fortsat være helt usandsynlig.

- Man kommer ikke til at se en regering sætte sig ned med DF og forhandle om de ni punkter og bygge en aftale op. Det gør man simpelthen ikke. Det bliver en aftale med Venstre eller EL, siger han.

Den mere kompromissøgende tone fra Dansk Folkeparti kommer blandt andet til udtryk i partiets krav om ikke at foretage yderligere lempelser på udlændingeområdet.

Der er altså ikke længere krav om skærpelser på området, som det ofte var tilfældet, da Dansk Folkeparti forhandlede finanslov med VK-regeringen.

Ifølge Hans Engell er det dog udelukkende en del af det politiske spil.

- Det er af partitaktiske grunde, at DF, når det her ikke bliver til noget, kan sige, at regeringen altså ikke har villet acceptere ikke at gennemføre yderligere lempelser, vurderer han.

- Det vi oplever nu, det er virkelig politisk taktik på højeste niveau. Det er også det, der præger en del af de udspil, der kommer fra DF. De regner heller ikke med, at regeringen slutter sig til det, siger Hans Engell.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.