Engell om måling: En lussing til regeringen

Politisk kommentator Hans Engell kalder en ny meningsmåling en skidt måde at gå ud af året på for regeringen.

Engell om måling: En lussing til regeringen

Først fik SF en ny formand, så faldt en rød finanslov på plads. Men ingen af delene har styrket opbakningen til regeringen.

Alt i alt er en ny Voxmetermåling en lussing til Socialdemokraterne og en dårlig måde at gå ud af året på for regeringen, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

Med Annette Vilhelmsen som ny SF-formand og en rød finanslov i bagagen havde regeringspartierne håbet på fremgang i meningsmålingerne. I stedet har SF på en måned oplevet et fald fra 7,9 til 7,4 procent.

Ifølge Engell betyder det, at formandseffekten endnu ikke er slået igennem:

- Omvendt har Vilhelmsen heller ikke været ret synlig i finanslovforløbet eller som minister. SF'erne kan ikke være tilfredse med målingen, men de kan glæde sig over, at deres frie fald er stoppet.

Opbakningen til Socialdemokraterne er den seneste måned faldet fra 20,4 procent til 18,2 procent, mens den er faldet fra 9,8 til 9,7 procent for De Radikale.

Hans Engell vurderer, at målingen især er en lussing til de socialdemokratiske topfigurer, statsminister Helle Thorning-Schmidt og finansminister Bjarne Corydon:

- Mange i baglandet forlangte en rød finanslov, og selvom de fik det, fortsætter partiets tilbagegang. For regeringen er det en skidt måde at gå ud af året på.

- Medmindre der kommer gang i beskæftigelsen og vækst på arbejdspladserne, står regeringen meget svagt, siger han.

Enhedslisten oplever dog en fremgang fra 7,2 til 7,5 procent. For Engell er det bemærkelsesværdigt, at partiet "klarer frisag", efter at politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen er blevet mødt med kritik i egne rækker:

- De fik så mange tæsk for ikke at have sat aftryk på finansloven og for ikke at hente noget hjem til dagpengemodtagerne. Men det tyder på, at Johanne har haft lettere ved at overbevise sine vælgere, end Thorning og Corydon har, siger Engell.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.