Engell: Rokade i Venstre styrker Ellemann-Jensens formandsdrømme

Venstre har mandag gjort Ellemann-Jensen til politisk ordfører og Kristian Jensen til gruppeformand.

Lars Løkke Rasmussen præsenterer Jakob Ellemann-Jensen som politisk ordfører, Kristian Jensen som gruppeformand og Sophie Løhde som ny næstformand efter Venstres gruppemøde på Christiansborg i København.

Lars Løkke Rasmussen præsenterer Jakob Ellemann-Jensen som politisk ordfører, Kristian Jensen som gruppeformand og Sophie Løhde som ny næstformand efter Venstres gruppemøde på Christiansborg i København.

KØBENHAVN:Jakob Ellemann-Jensen rykker op i magthierarkiet i Venstre, da han mandag er blevet gjort til politisk ordfører, mens folketingsgruppen har valgt næstformand Kristian Jensen til gruppeformand.

Det styrker Ellemann-Jensens chancer, hvis han en dag vil være formand for Venstre, når Lars Løkke Rasmussen (V) engang i fremtiden vælger at gå af som formand.

Det er Ellemanns endelige gennembrud, mener politisk kommentator Hans Engell.

- Ellemann er den, der får den største forfremmelse, og han rykker nu op i Venstre. Han var ikke blandt topministrene, men får nu en meget synlig post. Det placerer ham helt i toppen af Venstre, siger han.

Venstres folketingsgruppe konstituerede sig mandag efter folketingsvalget 5. juni, hvor blå blok mistede magten.

Jakob Ellemann-Jensen har før været politisk ordfører, men tog imod posten som miljø- og fødevareminister, da han blev tilbudt den, da Venstre sad i regering.

Nu sidder Venstre i opposition, og en masse tidligere topministre kunne have indtaget posten som politisk ordfører, men det blev Ellemann-Jensen, der løb med den.

Iagttagere ser det som et forsøg fra Ellemann-Jensen på at køre sig i stilling til at kunne gå efter formandsposten en dag og derved udfordre næstformand Kristian Jensen.

Diskussionen om Venstres fremtidige formand er blusset op på ny, fordi Løkke i valgkampen udgav en samtalebog, hvor han udtrykte, at det ikke var givet, at næstformanden skulle være formand en dag.

Alle betydningsfulde poster ses - også internt i partiet - i lyset af, hvem de holdt med under formandsopgøret i 2014, hvor Løkke og Jensen blev enige om en magtfordeling i partiet.

Mandagens konstituering er en salomonisk løsning, mener Hans Engell.

- Det er en fornuftig fordeling, og den de fleste havde forventet. Den løser ikke det afgørende spørgsmål om, hvorvidt Løkke er statsministerkandidat om fire år, siger Hans Engell.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.