Engell: Terrorsag giver Thorning ordentlig ridse i lakken

Terrorsagen har udviklet sig til en rigtig møgsag for statsministeren, mener politisk kommentator Hans Engell.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) taler med presse, tirsdag eftermiddag efter den udvidede spørgetime i Folketinget.. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) taler med presse, tirsdag eftermiddag efter den udvidede spørgetime i Folketinget.. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

- Det er en rigtig møgsag - især for Helle Thorning-Schmidt.

Sådan lyder konklusionen fra politisk kommentator Hans Engell efter en hektisk tirsdag, hvor statsministeren fortsat har måttet forholde sig til de spørgsmål, der har rejst sig, efter politiets redegørelse om terrorangrebet i København.

- Sagen giver Helle Thorning-Schmidt en ordentlig ridse i lakken, efter at hun faktisk siden januar har bygget sig meget op. Hun står stærkt i alle personlige målinger og har håndteret mange store taler godt, siger Hans Engell til Ritzau og fortsætter:

- Men det her minder vælgerne om, at så meget styr på tingene er der altså ikke. Sagen er alvorlig, og det er alvorligt, at regeringen ikke spørger ordentligt ind for at få de rigtige oplysninger i forbindelse med det internationale pressemøde.

Statsministeren sagde på det internationale pressemøde dagen efter terrorangrebet i København, at der var sendt bevogtning til synagogen i Krystalgade straks efter angrebet ved Krudttønden.

Det har senere vist sig at være forkert. Der gik derimod fire timer, før der var oprettet beskyttelse ved synagogen, hvilket statsministeren oplyser, at hun først for nylig er blevet bekendt med.

Sagen har blandt andet fået oppositionen til at indkalde statsministeren i samråd i Folketingets Retsudvalg. Det har statsministeren indtil videre takket nej til med den begrundelse, at hun ikke er den ansvarlige minister.

- Jeg mener, at det er en fejltagelse, at hun ikke selv tager det samråd, som hun er indkaldt til. Nu giver det en selvstændig diskussion, siger Hans Engell.

Selvom Hans Engell altså mener, at sagen kan få betydninger for Helle Thorning-Schmidt, så mener han dog ikke, at den får nogen større, parlamentariske konsekvenser.

- Parlamentarisk får sagen ikke den store betydning, fordi hverken SF eller Enhedslisten vil deltage i nogen form for tildeling af næse eller mistillidserklæring, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.