Engell: Thorning og Løkke taber på SF-DF-alliance

Uanset hvem der bliver statsminister, kommer der en ændring af dagpengesystemet, vurderer Hans Engell.

SF og Dansk Folkeparti har lørdag givet hinanden hånd på, at der skal tilføres flere penge til dagpengesystemet efter valget - uanset hvem der bliver statsminister.

Den aftale kan få betydning både for valgets resultat og dagpengesystemets fremtid, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

Regeringen med Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt i spidsen har afvist, at en ændring af dagpengesystemet må koste mere, end det gør i dag.

- Valget afgøres af de vælgere, der ligger mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Mange af de vælgere er meget optaget af dagpengesystemet, vurderer Hans Engell.

Han mener, at SF har taget luften ud af Socialdemokraternes parole om, at en stemme på Kristian Thulesen Dahl (DF) er en stemme på Lars Løkke Rasmussen (V)

- En stemme på Kristian Thulesen Dahl er måske en stemme på Lars Løkke Rasmussen, men nu er det også en stemme på et nyt dagpengesystem.

Men det er ikke kun Thorning, der får problemer med den nye dagpenge-alliance på tværs af blokkene, mener Engell.

- Lars Løkke Rasmussen bliver nødt til at rykke sig, hvis ikke han vil have et flertal imod sig, siger Hans Engell.

- Problemet er for både Løkke og Thorning, at allerede inden man skal forhandle regeringsgrundlag og finde pengene, er der etableret et flertal mod deres vilje, siger han.

- Det er meget opsigtvækkende. Vi taler om en milliardudgift, som man lægger ind på et tidspunkt efter valget, hvor man ikke ved, hvem der er statsminister.

Flere kommentatorer har på de sociale medier nævnt, at SF's formand, Pia Olsen Dyhr, risikerer at legitimere en stemme på Dansk Folkeparti for de vælgere, der vil have en rød fordelingspolitik.

Ifølge Hans Engell er Pia Olsen Dyhr dog ikke den umiddelbare taber af aftalen mellem Dansk Folkeparti og SF.

- De to vindere er Pia Olsen Dyhr og Kristian Thulesen Dahl, og de to tabere er statsministerkandidaterne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.