Engell: Thorning varmer op til slaget om provinsen

Regeringen forsøger at holde på de stemmer, den vandt sidst, vurderer kommentator.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er der ingen tvivl om, hvorfor regeringen lancerer 50 vækstinitiativer rettet mod de danske yderområder netop nu.

- Valget nærmer sig, og slaget om Udkantsdanmark kom sidste gang til at afgøre valgresultatet.

Han henviser til, at Venstres formand Lars Løkke Rasmussen ved sidste valg manglede 8500 stemmer til blå blok for at blive landets statsminister.

- En ret stor del af de stemmer lå i Udkantsdanmark, vurderer Hans Engell.

Hans Engell, der er tidligere konservativ politiker og minister, forklarer, at det blandt andet var ændringer af sygehusstrukturen og en utilstrækkelig regional udvikling uden for Danmarks vækstcentre, der kostede Venstre dyrt ved valget i 2011.

- Så det er et forsøg fra Thornings side på at holde på de stemmer, rød blok fik sidst.

Hvilke initiativer, der bliver tale om, og i hvilket omfang, der er tale om nye eller allerede annoncerede planer, har regeringen endnu ikke oplyst nærmere om.

Der er blot blevet meldt seks overordnede temaer ud.

Statsministeren Helle Thorning-Schmidt (S) beskriver selv initiativerne som "en blandet landhandel" i et interview med Berlingske. Derfor tvivler Hans Engell på, at initiativerne vil få nogen synderlig effekt i praksis.

- Det er en meget lille pakke, og meget af det er noget, de har lovet i fire år og så strikket sammen uden den store effekt.

- Det er ikke en sammenhængende plan, der kan skabe vækst, så udviklingen vil fortsætte, hvor væksten sker i København og Aarhus, mens den øvrige del af landet sakker agterud, vurderer Hans Engell.

Men alligevel er det vigtigt for regeringen at lægge noget frem, pointerer han.

- En kommende valgkamp kan afgøres i det område. Regeringen skadebegrænser og indhegner alle de områder, hvor de har problemer med store vælgergrupper: Landbruget, Udkantsdanmark, børnefamilierne, udlændingepolitikken og så videre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.