Engell: Vækstpakken er en udstrakt hånd til Venstre

Det springende punkt i forhandlingerne er, hvor pengene til en ny vækstpakke skal komme fra, mener Engell.

Regeringens udspil om en vækstpakke er en udstrakt hånd til Venstre, fordi man tager fat i nogle af de ting, som også Venstre har forlangt på bordet.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Der er ikke meget af det, som regeringen har lagt frem, og som vi kender indtil nu, som Venstre og de borgerlige kan være imod. Det, der bliver det afgørende, er finansieringen af planen, siger han.

- Og så vil der komme et krav om, at det skal være mere omfattende - udspillet er for lidt.

Hans Engell mener også, at en diskussion om, hvorvidt tallene holder, er uundgåelig.

Torsdag formiddag fremlægger regeringen sin nye vækstpakke, der indeholder en række initiativer om alt fra grundforskning til iværksætterfradrag.

Pakken er især målrettet små- og mellemstore virksomheder, og regeringen vil blandt andet reducere virksomhedernes omkostninger ved at lempe PSO-afgifterne med 5,8 milliarder kroner.

- Umiddelbart med det udspil bør vækstpakken kunne bære hjem. Men vi ved ikke, hvor pengene skal komme fra, og det er så det, der bliver det åbne spørgsmål, siger han.

Venstre kræver vækstpakken koblet sammen med beskæftigelsesplanen, som skal skaffe pengene. Ellers må regeringen lægge sine lovforslag i folketingssalen.

- Venstres formand, Lars Løkke, blødte forleden lidt op på Venstres krav, da han sagde, at det da var muligt, at regeringen kunne skaffe andre penge end beskæftigelsespengene. Det er så spørgsmålet. Men det er klart, at økonomien bliver det afgørende i forhandlingerne, siger Hans Engell.

Meldingen om, at regeringen må lægge sine forslag i salen, ser han som forhandlingstaktisk.

- Venstre vil ikke sidde i langstrakte forhandlinger hos forskellige ministre. De vil have en samlet tegning, mens regeringen gerne vil sprede forhandlingerne ud på enkelte ministre. Så det handler meget om det forhandlingstaktiske, når Venstre melder ud på den måde, vurderer han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst