Engell: Venstre spiller for galleriet

Det er spil for galleriet, når Venstre siger, at de er fleksible i skatteforhandlingerne, mener Hans Engell.

Engell: Venstre spiller for galleriet

Hvis man skal tro politisk kommentator og tidligere konservativ minister Hans Engell, er der ikke meget, der tyder på, at Venstre og regeringen når til enighed om en skattereform.

Han kalder Venstres pludselige vilje til at forhandle - efter at partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, havde lagt forhandlingerne i graven - for "rent spil for galleriet".

- Jeg kan ikke forestille mig, at det ender med en aftale mellem regeringen og Venstre. Det bliver en rød skattereform sammen med Enhedslisten, siger Hans Engell til Ritzau.

- Hvis det skulle være lykkedes med Venstre og de andre borgerlige partier, så skulle der have været meget bedre tid til at prøve flere forskellige modeller.

Venstre er ellers mødt op til forhandlinger i finansministeriet fredag eftermiddag.

Partiets finansordfører, Peter Christensen, siger kort før forhandlingerne, at "Danmark har brug for en blå skattereform", og at det er derfor, at Venstre er mødt op hos finansministeren.

Men den udmelding giver Hans Engell ikke meget for:

- Jeg kan umuligt forestille mig, at Venstre bare uden videre sætter sig ned og på få dage laver en skatteaftale med regeringen. Jeg tror simpelthen ikke på en blå skattereform.

Hans Engell peger på, at det taler imod en blå skattereform, at de tre borgerlige oppositionspartier ikke på forhånd har sat sig sammen og forhandlet en fælles platform - på trods af Lars Barfoeds (K) opfordring til det.

- På en eller anden måde har det måske været en fejl, at de borgerlige partier ikke gik sammen og lagde en fælles strategi, men at de i stedet har siddet og forhandlet hver for sig. Det har svækket deres muligheder for at få indflydelse, siger Hans Engell.

/ritzau/