Engelsk klubejer i navnekrig med vrede fans

Hulls ejer er ikke en populær mand på lægterne, fordi han vil ændre klubbens navn.

Engelsk klubejer i navnekrig med vrede fans

Der er udbrudt åben krig mellem ejeren af Premier League-klubben Hull City og klubbens fans.

Den 74-årige Assem Allam luftede allerede i august sin intention om at droppe "City" i klubnavnet og erstatte det med "Tigers", og det har fået tilhængerne op i det røde felt.

De holder fast i det navn, som klubben har haft siden 1904 og har dannet en protestgruppe kaldet "City Till We Die" (City indtil vi dør, red.).

- Jeg er ligeglad med, hvornår de dør, så længe de forlader klubben til fordel for det flertal, der bare gerne vil se god fodbold, siger Allam til avisen The Independent.

Han har ejet klubben siden 2010 og fastholder, at et navneskifte vil kunne skabe flere sponsorindtægter og dermed styrke holdet.

Samtidig har han tilbudt utilfredse sæsonkortindehavere, at de kan få pengene tilbage, hvis de ikke bryder sig om det nye navn.

Det har dog ikke forhindret utilfredse tilhængere i at protestere under kampene med bannere og slagsange, og det er Assem Allam rasende over.

- Hvordan kan disse hooligans og dette militante mindretal kalde sig selv for fans, når de forstyrrer og distraherer spillerne, mens de ødelægger andres ret til at se fodbold og generer de firmaer, der har betalt gode penge for at reklamere? spørger han.

Oprykkerne fra Hull har hentet 14 point i deres første 12 kampe og er lige nu placeret på en 13.-plads i ligaen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.