Engelsk måltyv har været skadet i 14 år

Siden han fik en forstrækning i 1999 har Michael Owen ikke været den samme spiller, erkender han.

Engelsk måltyv har været skadet i 14 år

Den mangeårige engelske fodboldprofil Michael Owen, der stopper karrieren efter denne sæson, erkender, at han ikke har været helt skadesfri siden 1999.

Owen slog igennem som 17-årig og levede højt på et bemærkelsesværdig eksplosivt antrit, men i en kamp mod Leeds gik det galt.

- Forstrækningen viste sig første gang i 1999, da jeg var 19 år, og fra det øjeblik blev min karriere ikke den samme, siger Michael Owen i et interview med The Sun.

Inden da havde han nået at score sit mest berømte mål, soloscoringen mod Argentina ved VM i 1998, hvor han netop brugte sin frygtede hurtighed til at slippe fri.

Siden forstrækningen måtte han tage noget af sin fart, men var dog fortsat så god, at han i 2001 blev kåret til Europas bedste spiller og nåede at lave i alt 40 mål på det engelske landshold.

- Jeg er faktisk meget stolt over, at jeg har spillet på højeste niveau for nogle af verdens største klubber, selv om jeg ikke var helt klar, siger Michael Owen.

Han erkender, at mange højdepunkter kom meget tidligt i karrieren.

- Man kan kun spekulere over, hvad jeg kunne have nået, hvis min krop havde kunnet klare de krav, jeg stillede til den. Jeg var nærmest for hurtig, lyder det fra Owen.

Den 33-årige forward har repræsenteret Liverpool, Real Madrid, Newcastle, Manchester United og nu Stoke.

I de senere år er det ikke blevet til meget spilletid, og det er hovedårsagen til, at det nu skal være slut.

- Jeg skrev under med Stoke med den intention at spille mere fodbold, end jeg har gjort i de seneste sæsoner.

- Af en eller anden grund er det ikke gået sådan. Jeg tog beslutningen om at stoppe før jul, men det var ikke meningen fra start, siger Michael Owen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.