Engelske EM-spillere advares om Twitter

Der skal ikke siges for meget på Twitter under EM, har de engelske landsholdsspillere fået at vide.

Engelske EM-spillere advares om Twitter

Mens Danmark og Spanien har forbudt deres spillere at bruge Twitter under fodbold-EM, så er de engelske kolleger blevet advaret, røber anfører Steven Gerrard.

- Vi er blevet bedt om ikke at tweete noget unødvendigt, siger Liverpool-stjernen.

Det skabte stor debat i Danmark, blandt andet på politisk plan, da Dansk Boldspil-Union (DBU) meldte ud, at landsholdsspillerne ikke måtte bruge sociale medier i forbindelse med slutrunden i Polen og Ukraine.

DBU's kommunikationschef, Lars Berendt, sagde blandt andet følgende i april:

- Spillerne har aldrig brugt private Twitter-accounts eller Facebook, når de har været i landsholdslejren, så der er ikke noget nyt i det.

- Det har landstræneren ikke ønsket, at de gjorde i landsholdslejren. Hverken til slutrunder, eller når de spiller kampe i Danmark. Det har været landstrænerens politik fra start.

Det danske forbud blev blandt andet kritiseret af Spillerforeningens direktør, Mads Øland.

- Det lyder mærkeligt. Selvfølgelig skal spillerne tænke sig om, det siger sig selv. Men det er en underlig udmelding. Det er jo voksne mennesker, der godt kan tænke sig om.

- Så jeg forstår ikke, hvorfor DBU føler behov for at sætte sådanne restriktioner op, og jeg synes bestemt ikke, at det er nødvendigt med et sådant forbud, sagde Mads Øland.

/ritzau/