Engholm er klar til efteråret

Nedrivningen af udbrændt gæstgivergård har forsinket projektet

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Der rives ned og bygges op. Det er ved den nye gæstgivergård Engholm ved Lyngså, der arbejdes på højtryk. Nedrivningen af den gamle, nedbrændte gæstgivergård er med en stor forsinkelse endelig gået i gang, mens opførelsen af to store feriehuse på hver 239 kvadratmeter hver med plads til 14 personer har været i fuld gang de seneste par måneder.

- Det første af husene er under tag, mens byggeriet af den nye gæstgivergård, der genopføres som selskabslokale med to værelser og køkkenfaciliteter, går i gang, så snart nedrivningen er afsluttet. Sandsynligvis i løbet af et par uger, siger Susanne Kane, der er indehaver af gæstgivergården.

Hun beklager samtidig, at færdiggørelsen af forskellige årsager er blevet nogle måneder forsinket. Ikke mindst fordi de første bestillinger var kommet ind efter en forventet åbning i forsommeren. Den første fest var således bestilt til den 11. maj, men tidsplanen røg totalt.

Vil vende tilbage

- Det var pinligt, at jeg måtte meddele folk, at vi alligevel ikke kan afholde deres fest som planlagt, men heldigvis har de alle vist stor forståelse. Forsinkelsen er opstået på grund af forhold, som vi ikke var herrer over. Folk er klar over, at vi har gjort alt, hvad vi kan, og de har da også meddelt, at de vil vende tilbage til os med bestillinger, siger Susanne Kane.

Ved branden for snart halvandet år siden udbrændte gæstgivergårdens køkken og restaurant, men nedrivningen, der begyndte i mandags, kommer også til at omfatte de bygninger, der tidligere rummede værelsesfløjen. Bygningerne er så røgskadede, at de ikke kan bruges.

Det er firmaet ATJ-ejendomme og byg APS, Lyngså, der forestår det omfattende nedrivningsarbejde. Alt materiale fra de gamle bygninger afleveres på AVVs miljøanlæg i Brønderslev.

Bogstaver genbruges

Forud for nedrivningen var ægteparret Susanne og Jeff Kane igen på besøg ved brandtomten, og de har blandt andet fået bjærget de store bogstaver, der på gavlen fortalte gæstgivergårdens kendte navn. Bogstaverne genbruges og skal også pryde det ny Engholms gavl fra efteråret.

- Så er der i hvert fald noget med fra den gamle gæstgivergård, siger Susanne Kane.

Det er byggefirmaet Stenhøj Huse AS i Frederikshavn, der står for det omfattende byggeri på et grundareal på tilsammen 12.460 kvadratmeter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.