Englesang og djævlemusik

Foredrag om middelaldermusik i Kappelborg

Middelalderens musik blev skabt i en turbulent tid.

Middelalderens musik blev skabt i en turbulent tid.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Folkeuniversitetet i Skagen fortsætter serien af foredrag om den tid, hvor Skagen blev købstad. I februar var det kunsten, der stod på programmet. Nu er det så musikkens tur.

Middelalderens musik er fuld af kontraster og afspejler dermed den turbulente tid, som den blev skabt i. På den ene side er der musik til Guds ære, den højtidelige og smukke sang, der hørte hjemme i kirker og klostre. På den anden side er der den livlige musik, der blev brugt til verdslige - og i kirkens øjne syndige - ting som dans og underholdning hos adelen og på markedspladsen.

Foredrag

- For os i dag er musikken og sangen i middelalderen en spændende og anderledes klangverden at gå på opdagelse i, og Folkeuniversitetet har fået en virkelig kender til at føre os ind i denne verden, lyder det fra arrangøren.

Leif V.S. Balthzersen, der er mag.art. i musikvidenskab og blandt andet har været musikchef for to af landets symfoniorkestre, kommer til Skagen tirsdag den 12. marts, hvor han vil fortælle om musikken og lade publikum høre eksempler på, hvordan den lyder. Det foregår kl. 16.30 til ca. 18.15 i Kulturhus Kappelborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.