Frederikshavn

Enhedslisten: Der er en anden vej

Enhedslistens enmandshær kæmpede forgæves - og blev anklaget for ”at tale kommunen ned”

Ida Skov (EL) holder stædigt fast i, at der er et alternativ til nye nedskæringer i den kommunale kernevelfærd, som flertallet fortsætter i næste års budget. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Ida Skov (EL) holder stædigt fast i, at der er et alternativ til nye nedskæringer i den kommunale kernevelfærd, som flertallet fortsætter i næste års budget. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:På byrådsmødet forleden anklagede Anders Broholm (V) og Pia Karlsen (V) Enhedslistens Ida Skov for ”at tale grimt om situationen i skoler og institutioner”.

- En trist måde at trække os ned i sølet på. Vi skal tale kommunen op og ikke ned, lød det fra de to venstrefolk.

Ida Skovs svar lød, at ”medarbejderne gør deres bedste trods vilkårene. I respekt for dem skal vi omtale virkeligheden, som den er, og ikke spinne omkring det”.

30 af 31 byrådsmedlemmer er enige om den økonomiske kurs i Frederikshavn Kommune, men Enhedslisten repræsenterer alternativet til nye nedskæringer og ringere serviceniveau på kommunale kerneområder.

- Der hersker en stædig tro på, at man kan effektivisere driften i det uendelige ved at kræve de kommunale serviceopgaver løst af færre og færre medarbejdere. I denne byrådsperiode er der nedlagt omkring 400 kommunale stillinger, og det kan mærkes af de berørte borgere og ansatte, der oplever stadig dårligere arbejdsmiljø, siger Ida Skov.

- Kaos i skolerne og flere fejl

Ida Skov undrer sig over, at flertallet fortsætter ad nedskæringsvejen.

- Det vil betyde endnu færre til at passe børnene, fortsættelse af kaos i skolerne, dårligere forhold for specielt voksne udviklingshæmmede og for alle andre, der har brug for kommunale tilbud. Der vil for eksempel ske fejl i sagsbehandlingen af hjælp til børn og familier med problemer. Det kan ikke undgås, når en socialrådgiver allerede nu har over 50 sager, siger Ida Skov, der anklager flertallet for at løbe fra et løfte om en børneinstitution i Jerup.

- I stedet bruger man millioner på en busterminal, et byjubilæum og skærer i Energibyens tilskud. Det er et mærkeligt signal at sende i en kommune, der vil satse på vedvarende energi.

Enhedslisten stillede forslag om at fjerne nedskæringen på 1 procent på alle udvalg, og at kommunen opretter en stilling som kombineret borgerrådgiver og whistleblower.

Busruter i oplandet

Desuden vil Enhedslisten ansætte en fagperson til at drive et værested for sårbare unge, og konvertere folkeskolernes understøttende undervisning til to-voksen undervisning i 4.-9. klasse, så skoledagene bliver kortere og undervisningen bedre.

Partiet foreslog, at daginstitutionerne skal have 2,5 mio. kr. til ekstra pædagogtimer, og der skal være to-lærer timer i folkeskolens indskoling.

Endelig ønskede Enhedslisten, at der oprettes busruter i weekenden i kommunens sydlige del, så større børn og unge i landdistrikterne får bedre mulighed for at være sammen med kammerater andre steder i kommunen.

Pengene vil Enhedslisten finde ved skattestigning og dækningsafgift.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst