Enhedslisten freder minister i solcellesag

Klima- og energiminister Martin Lidegaard har ikke bevidst vildledt Folketinget, siger EL’s Per Clausen

Klima- og energiminister Martin Lidegaard ankommer til samråd om solcellesagen i Folketingets klima- og energiudvalg. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)

Klima- og energiminister Martin Lidegaard ankommer til samråd om solcellesagen i Folketingets klima- og energiudvalg. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)

KØBENHAVN:Enhedslistens gruppeformand og energiordfører Per Clausen holder hånden over klima- og energiminister Martin Lidegaard, efter at ministeren har givet Folketingets klima- og energiudvalg en redegørelse i solcelle sagen.

Per Clausen er enig med Martin Lidegaard i, at der ikke er tale om ”bevidst vildledning af Folketinget”.

- Jeg vil bare sige til ministeren, at jeg behandler også den her sag ud fra den klare præmis, at der ikke er tale om bevidst vildledning, men at der er tale om informationer, der har været i ministeriet, som vi burde have haft, siger Per Clausen og fortsætter:

Tæt på skandale

- Det er klart, at det gør en meget stor forskel, for hvis der havde været tale om bevidst vildledning og misinformation fra ministerens side, så ville min tilgang til det selvfølgelig være en helt anden, end den er.

- Så var der ikke bare tale om, at der var blevet begået alvorlige fejl, og så var det helt andre ord, man skulle tage i anvendelse.

- Så ville vi komme tæt på en politisk skandale, som jeg i øvrigt ikke skal rubricere det her.

Dermed er der ikke udsigt til, at Enhedslisten vil støtte de borgerlige partiers ønske om at vælte ministeren for det rodede forløb omkring vedtagelsen af solcelleloven, der ifølge ministeriet vil koste statskassen mellem 430 og 850 millioner kroner, som dog allerede er afsat.

Ingen ekstraregning

Der er dermed ikke tale om, at de danske skatteydere får en ekstraregning, understreger Martin Lidegaard på samrådet.

- Jeg har ikke på nogen måde i min tale eller min redegørelse forsøgt at tørre det her af på andre. Jeg har tværtimod gjort det ret klart, at jeg kunne have håndteret den her sag bedre, og det kunne mine embedsmænd også, siger Martin Lidegaard og fortsætter:

- Det beklager jeg, og jeg vil selvfølgelig gøre alt, hvad jeg kan, for, at det ikke gentager sig. Det eneste, jeg har sagt den anden vej, er: Der var ikke tale om bevidst misinformation. Der var ikke tale om vildledning. Der var ikke tale om noget imod bedre vidende, siger ministeren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.