Enhedslisten jubler over skattestigning

Enhedslisten bifalder skattestigning for de rigeste. Det var nødvendigt for at øge ligheden, siger Frank Aaen.

Enhedslisten jubler over skattestigning

Mens de borgerlige partier brokker sig, så er Enhedslisten svært tilfreds med, at det skrå skatteloft er blevet hævet som en del af skatteomlægningen i finansloven.

- Det er glædeligt, at regeringen i sidste ende var villig til at se på, hvordan de rigeste kan bidrage yderligere til fællesskabet, siger Enhedslistens finansordfører Frank Aaen.

Frank Aaen understreger, at Enhedslisten allerhelst havde set, at finansloven var mundet ud i en egentlig millionærskat.

- Men en lille ekstraskat for de rigeste er selvfølgelig er fornuftigt skridt i den rigtige retning, siger Frank Aaen.

Forhøjelsen af det skrå skatteloft fra 51,5 til 51,7 procent blev overhovedet ikke nævnt under fremlæggelsen af finansloven.

Ændringen blev da også først lagt på forhandlingsbordet lørdag, efter at forhandlingerne om afgift- og skattepakken egentlig var afsluttet.

Det skyldes ifølge Enhedslisten, at partiet har presset på for, at afskaffelsen af afgifterne på sukker og fedt skulle finansieres på en måde, der øger ligheden i samfundet.

- Da finansieringen af afskaffelsen af fedt- og sukkerafgifter med ændringerne af personfradrag og bundskat ikke i sig selv øgede ligheden, blev regeringen nødt til at hæve det skrå skatteloft. Det er vi selvfølgelig meget tilfredse med, siger Frank Aaen.

Ifølge Jyllands-Posten skal 460.000 højtlønnede danskere forberede sig på en ekstra skatteregning næste år, når det skrå skatteloft stiger fra 51,5 til 51,7 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.