Enhedslisten kalder Uffe Elbæk i samråd

Enhedslisten kalder kulturministeren i samråd, mens hans partileder Vestager er tilfreds med undskyldning.

Enhedslisten kalder Uffe Elbæk i samråd

Enhedslisten vil have kulturminister Uffe Elbæk (R) i samråd i næste uge, efter at partiets kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, var til møde med ministeren lørdag.

Her skulle ministeren rededøre for fem arrangementer, som han havde inviteret til hos Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Der kom imidlertid ikke så megen forklaring ud af det korte møde, fortæller Jørgen Arbo-Bæhr.

- Vi skal have en offentlig forklaring på, præcis hvilke arrangementer der er foregået, hvad der er kommet ud af det, og hvorfor fem arrangementer var på samme sted, siger Jørgen Arbo-Bæhr til Ritzau.

Han har bedt Elbæk om at skrive en redegørelse inden samrådet.

Uffe Elbæk bliver af oppositionen beskyldt for at give vennetjenester til AFUK, hvor ministeren tidligere har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand siden maj har været ansat.

Ministeren er allerede af kaldt i samråd den 12. december af Dansk Folkeparti. Her skal Elbæk svare på, hvorfor han via finansloven gav seks millioner kroner til oprettelsen af en uddannelse inden for nycirkus, som forventes at blive etableret på AFUK.

Dansk Folkeparti vil ved samme lejlighed have ministeren til at redegøre for de fem arrangementer, som ministeren stod bag.

Flere politiske kommentatorer mener, at Enhedslisten kan vælte kulturministeren på baggrund af sagen, men det vil Arbo-Bæhr ikke forholde sig til endnu:

- Nu afventer vi ministerens offentlige redegørelse, og så må vi se, om den er god nok eller ej, siger han til DR Nyheder.

Uffe Elbæks partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, er dog tilfreds med undskyldningen fra sin partifælle.

- Uffe har ikke tænkt sig ordentligt om, det ved han godt, og det har han blankt erkendt og beklaget. Jeg er tilfreds med, at Uffe har undskyldt, skriver hun i en mail til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.