Enhedslisten kalder Venstres energiudspil naivt

V-forslag om at sende grøn energi i udbud vil ikke gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer, mener EL.

Enhedslisten kalder Venstres energiudspil naivt

Enhedslisten kalder Venstres forslag om at rydde op i støtteordningerne til vedvarende energi og i stedet sende det i udbud for naivt.

- Enhedslisten er helt klar til at diskutere Danmarks energipolitik efter 2020, men det er naivt at tro, at udfordringen med at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer og CO2-neutral kan klares ved at overlade mere til markedet, siger energiordfører Per Clausen.

- Konsekvensen af Venstres udspil til ny energipolitik ville være, at vi frem til 2020 kun ville satse på vindmøller på land og import af ubæredygtig biomasse. Det er nemlig de såkaldte "vedvarende" energikilder, som ville vinde et udbud, siger Per Clausen og fortsætter:

- Væk ville være havvindmøller, sol og biogas og de fleste former for biomasse. Det, synes jeg, ville være helt uholdbart, og jeg tror også, at dette synspunkt vil komme som en overraskelse for mange Venstre-folk.

Han understreger, at Enhedslisten også går ind for at udfase energistøtten. Men ikke før de forskellige former for vedvarende energi er tilstrækkeligt udviklet.

- Vi får brug for en målrettet grøn afgiftspolitik og en offentligt styret og planlagt udvikling af de vedvarende energikilder. Ellers kommer omstillingen alt for sent og langsomt, siger Per Clausen.

Venstre vil efter 2020 sende mængden af vedvarende energi, der skal sikre Danmarks langsigtede klimamål, i udbud. Det vil give de billigste løsninger og fjerne spekulation i gunstige afregningspriser, som tilfældet har været med solcelleanlæggene, siger partiet.

Allerede efter sommerferien ønsker Venstre at tage hul på diskussionen om den energipolitik, der skal gælde fra 2020 og 10 år frem.

Partierne bag energiaftalen fra marts 2012 har ellers aftalt først at indlede drøftelserne i 2015.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst