Enhedslisten: Nu skal kontanthjælpen reformeres

EL tror, at også De Radikale vil være med til at fjerne de ting, der gør livet surt for kontanthjælpsmodtagere

Enhedslisten: Nu skal kontanthjælpen reformeres

Enhedslisten vil have gang i forhandlingerne om at reformere kontanthjælpen. Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl har derfor sendt 10 forslag til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for at skyde processen i gang.

- Vi har i et halvt år forgæves opfordret regeringen til at åbne forhandlingerne. Vi vil have udskiftet den dyre og meningsløse aktivering med ret til uddannelse eller arbejde, siger Christian Juhl.

Blandt forslagene er, at mennesker på kontanthjælp skal kunne tjene op til 2000 kroner uden at blive modregnet i kontanthjælpen.

- Det er et forsøg på at sige, at det skal kunne betale sig at arbejde i nogle timer - og sådan, at det måske kan føre til et fuldt job. Vi vil først og fremmest give mennesker bedre muligheder for at komme ud af systemet, siger Christian Juhl.

Enhedslisten vil også have fjernet forpligtelsen til ægtefælleforsørgelse.

Om baggrunden for, at forslagene kommer nu, siger EL's ordfører:

- Vi har siden oktober spurgt Mette Frederiksen, om vi ikke snart skal i gang. Og vi synes, regeringen har brug for lidt opbakning til at få vendt meningsmålingerne.

Christian Juhl forestiller sig, at også de økonomiske strammere blandt De Radikale har behov for at være med.

- Jeg tror, De Radikale er ved at være klar over, at de også har et socialt ansvar. Og at de er nødt til at finde løsninger, der ikke kun giver dem ry for at være dem, der altid vil spare, siger ordføreren.

Enhedslisten vil også begrænse brugen af de dyre private aktører, der tjener gode penge på at tilrettelægge aktiveringsforløb af meget svingende kvalitet.

- Problemet er ikke, at mennesker på kontanthjælp er dovne. Problemet er, at de ikke har fået mulighed for et arbejde eller plads på en uddannelse, mener Christian Juhl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
15-årig dreng fundet død på boldbaner: 32-årig mand anholdt
Luk