Enhedslisten om lærerindgreb: Sådan bør regeringen gøre

Forlæng den eksisterende overenskomst og lyt til lærernes ønsker, siger Per Clausen om regeringsindgreb.

Enhedslisten om lærerindgreb: Sådan bør regeringen gøre

Hvis regeringen skal blande sig i lærerkonflikten, bør den forlænge den eksisterende overenskomst.

Det siger Enhedslisten til nyheden om, at regeringen ifølge flere medier barsler med et indgreb torsdag, der skal stoppe den store lærerkonflikt i Danmark.

- Når regeringen tilsyneladende er begyndt at forberede et regeringsindgreb over for lærerne, skyldes det, at regeringen har indset, at Finansministeriet og KL's lockout ikke kan knægte lærerne, udtaler Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten.

- De har vist langt større modstandskraft end forventet. På den baggrund vil det være helt urimeligt, hvis regeringen nu gennemtrumfer arbejdsgivernes krav gennem et regeringsindgreb.

- I stedet burde regeringen gennemføre en forlængelse af den eksisterende overenskomst. Det kunne åbne op for nye forhandlinger om, hvordan folkeskolen skal indrettes og hvordan lærernes arbejdstidsregler skal være fremover, siger han.

DR Nyheder erfarer, at et regeringsindgreb bliver præsenteret efter et ministermøde torsdag eftermiddag.

Ifølge DR er planen, at indgrebet skal hastelovbehandles, så lærerne kan komme i skole igen på mandag, hvilket kan betyde, at Folketinget skal indkaldes i bededagsferien for at få indgrebet på plads.

Per Clausen advarer mod, at regeringen griber ind "ensidigt til fordel for arbejdsgiverne", hvilket vil være et brud på de principper, der tidligere er blevet anvendt i faglige konflikter, mener han.

- Konsekvenserne vil også være ødelæggende for fremtidens folkeskole, siger gruppeformanden for Enhedslisten i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.