Enhedslisten skærper kravene til ny finanslov

Enhedslistens årsmøde har besluttet at skærpe kravene til en kommende finanslov med regeringen.

Enhedslisten skærper kravene til ny finanslov

Det kræver et brud med regeringens hidtidige politik, hvis Enhedslisten skal lægge stemmer til næste års finanslov.

Det står fast, efter at Enhedslisten på sit årsmøde har vedtaget et nyt forslag, der skærper kravene til en kommende finanslov.

Enhedslisten kræver, at regeringen erstatter VKO-politikken med "en social, solidarisk og bæredygtig politik".

- Det gør vi vel vidende, at det det også vil være et brud med det første halvandet års regeringspraksis.

- Hvis der i årets løb er gennemført det nødvendige brud, vil det slå igennem i finansloven. Omvendt vil en finanslov uden markante forbedringer afspejle, at regeringen følger den gamle kurs.

- Derfor stemmer Enhedslisten kun for en finanslov, der markerer sådan et brud, lyder det i det vedtagne forslag.

I den vedtagne tekst slås det også fast, at de seneste forlig mellem regeringen og de borgerlige partier om blandt andet SU-reform, kontanthjælpsreform og vækstplanen øger Enhedslistens krav til en finanslov.

- Ethvert større forlig med højrefløjen, der medfører forringelser, vil afføde øgede krav fra Enhedslisten, således at finansloven samlet set er et brud med regeringens hidtidige politik, fremgår det af teksten.

Forslaget slår også fast, at Enhedslisten "under ingen omstændigheder" vil stemme for en finanslov, som indeholder forringelser.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, er ikke optimistisk omkring udsigten til, at Enhedslisten får sine krav til en finanslov opfyldt.

- Jeg vil sige, at med den kurs regeringen har på nuværende tidspunkt, så synes jeg, det ser meget sort ud for at kunne lave en finanslov sammen, siger hun.

Trods stor debat i salen, så var der også opbakning til et ændringsforslag fra flere fremtrædende medlemmer af Enhedslisten.

- Den endelige vurdering af, hvorvidt Enhedslisten skal stemme for en finanslov, vil herudover afhænge af en aktuel politisk og strategisk vurdering, hedder det blandt andet i ændringsforslaget, der blev præsenteret som en yderligere skærpelse af kravene.

Flere medlemmer gik dog på talerstolen og advarede om, at de snarere opfatter det som en kattelem, der giver Enhedslistens hovedbestyrelse mulighed for at sige ja til en finanslov af strategiske hensyn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.