Parti vil alligevel ikke forbyde studenterkørsel

Enhedslistens transportordfører overvejede forbud mod studenterkørsel - men den er partiet ikke med på

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

DANMARK:- Det er ikke Enhedslistens holdning, at studenterkørsel skal forbydes.

Sådan skriver partiet på Facebook, efter at Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, til en række medier søndag har sagt, at han overvejer et forbud - hvis sikkerheden ikke bliver strammet.

Debatten kommer i kølvandet på et uheld lørdag, hvor en 19-årig mand blev kvæstet, da han faldt af en lastbil under en studenterkørsel i Tappernøje i Sydsjælland.

Partiet vil, inden et forbud kan komme på tale, først se, om sikkerheden kan forbedres på anden vis.

- I Enhedslisten vil vi derimod fortsætte vores arbejde for at forbedre sikkerheden for studenterne, fortsætter partiet i opslaget.

- Derfor vil vores transportordfører, Henning Hyllested, også bede Færdselssikkerhedskommissionen komme med trafikale anbefalinger, der herefter bringes videre i det politiske system.

Studenten var fortsat i kritisk tilstand søndag eftermiddag, skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Til Berlingske siger Hyllested blandt andet mandag:

- Jeg har i mange år været kritisk og sagt, at det kun er et spørgsmål om tid, før vi ser de alvorlige ulykker. Den er så kommet nu.

- Hvis der ikke er nogle rigtigt gode forslag til at sikkerheden, så bør man overveje et forbud, siger transportordføreren.

Over for DR kalder Færdselssikkerhedskommissionens formand og transportordfører Kim Christiansen (DF) Enhedslistens udmelding for en "overreaktion".

- Jeg synes, det er at skyde gråspurve med kanoner at ødelægge en mindeværdig dag for tusindvis af unge mennesker, siger han.

Han har dog erklæret sig meget villig til at diskutere nye sikkerhedstiltag på området.

/ritzau/

Her er reglerne for eksamenskørsel

* Alle ungdomsuddannelser med en varighed af mindst to år er omfattet af reglerne om eksamenskørsel, i daglig tale studenterkørsel.
* Eksamenskørsel forudsætter ikke en tilladelse udstedt af politiet. Eksamenskørslen kan umiddelbart gennemføres, når betingelserne i bekendtgørelsen om eksamenskørsel er overholdt.
* Biler, der bliver anvendt til eksamenskørsel, skal være godkendt af en synsvirksomhed. Godkendelsen har en gyldighed på ét år.
* Passagererne kan forlange at få synsrapporten forevist inden eksamenskørslen.
* Hastigheden må ikke overstige 40 kilometer i timen i tættere bebygget område og 60 kilometer i timen uden for tættere bebygget område. Derudover må eksamenskørslen ikke finde sted på motorvej eller motortrafikvej.
Kilde: Færdselsstyrelsen/ritzau

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.