Enhedslisten slæber Corydon i samråd om indgreb

Enhedslisten vil have ministre til at svare på, hvorfor lærernes 60-års-regel står til at skulle skrottes.

Enhedslisten slæber Corydon i samråd om indgreb

Hvorfor skal de ældre lærere lide under regeringens indgreb i lærerkonflikten ved at måtte undvære 60-års-reglen, der står til at skulle udfases?

Det er et af de spørgsmål, som Enhedslisten vil have svar på. Derfor hiver partiet finansminister Bjarne Corydon (S) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i samråd torsdag aften.

- Jeg vil gerne have beskæftigelsesministerens svar på, hvorfor man har taget det element med, der handler om at fjerne den nedsatte arbejdstid for ældre lærere, siger medieordfører Per Clausen (EL).

- Det er jo ikke noget, man gør, fordi man skal bruge de ressourcer til at gennemføre folkeskolereformen, fortsætter han.

Ud over et opgør med lærernes hidtidige arbejdstidsaftale, som var den helt store knast i overenskomstforhandlingerne mellem KL og lærerne, så har regeringen blandt andet også varslet en udfasning af den såkaldte 60-års-regel.

- Men lærerne vil hellere beholde de regler, de har for de ældre medarbejdere, end at få den her forholdsvis ligegyldige lønforhøjelse, siger Per Clausen.

Ud over spørgsmålet til 60-års-reglen, vil Enhedslisten vide, hvad Bjarne Corydon og hans ministerium har gjort for at nå et forhandlingsresultat, efter lockouten satte ind.

- Det afgørende for os er at få sat fokus på Finansministeriets og finansministerens rolle som arbejdsgiver.

- De har også lockoutet tusindvis af lærere. Jeg vil gerne vide, hvad de har gjort for at genoptage forhandlingerne efter lockouten blev etableret, siger Per Clausen.

Selvom det umiddelbart synes at være for sent i forløbet til, at Enhedslisten forespørgsler kan få reel betydning, mener Per Clausen ikke, at det er grund til at droppe de kritiske spørgsmål.

- Det har ikke været muligt at komme i nogen form for dialog med regeringspartierne om den her sag på noget tidspunkt. Det kan godt være, det er sent i forløbet, men derfor skal vi ikke undlade at gøre det nu, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.