Enhedslisten stritter imod en lavere PSO-afgift

Enhedslisten vil ikke sænke PSO-afgiften for alle virksomheder, fastslår klima- og energiordfører Per Clausen.

8. maj 2014 17:42

Regeringen gør regning uden vært, når den i vækstpakken vil sænke PSO-afgiften, så virksomheder betaler en mindre el-regning. Enhedslisten siger nej, når forslaget skal forhandles blandt alle Folketingets partier bag energiforliget fra 2012.

Det fastslår Enhedslistens klima- og energiordfører, Per Clausen.

- Vores konklusion er den meget klare, at energiaftalens mål skal overholdes om vedvarende energi, CO2-reduktion og energibesparelser. Det står vi urokkelig fast på, siger Per Clausen.

- Om finansieringen bliver det ikke sådan, at vi letter erhvervslivet og vælter regningen over på almindelige forbrugere.

Dermed mangler regeringen seks milliarder kroner i vækstpakken. Samtidig savner regeringen to milliarder kroner, som skal overføres fra sidste års vækstplan til nu. Det vil Venstre ikke være med til, fastslår finansordfører Peter Christensen (V).

- De penge, har vi aftalt i blå blok, skal gå til at fjerne arveafgiften, fordi det har stor betydning for, at vi kan bevare mange arbejdspladser i Danmark, siger han.

Enhedslisten vil kun sænke PSO-afgiften, hvis regeringen finder pengene andetsteds, understreger Per Clausen.

- Man burde give pengene målrettet til virksomheder med et stort energiforbrug på betingelse af, at de gør en ekstraordinær indsats for at reducere deres energiforbrug, siger han.

I Aalborg, hvor Per Clausen både er valgt til byrådet og Folketinget, bruger Aalborg Portland og vindmøllefirmaer meget energi.

- I Aalborg er der flere, der producerer vindmøller end cement. Så i Aalborg har man en meget stor interesse i, at vi fastholder ambitionsniveauet. Det ville være en langt større katastrofe for Aalborg, hvis man ikke gør det, end at sænke PSO-afgiften på Portland, siger Per Clausen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...