Enhedslisten stritter imod en lavere PSO-afgift

Enhedslisten vil ikke sænke PSO-afgiften for alle virksomheder, fastslår klima- og energiordfører Per Clausen.

Regeringen gør regning uden vært, når den i vækstpakken vil sænke PSO-afgiften, så virksomheder betaler en mindre el-regning. Enhedslisten siger nej, når forslaget skal forhandles blandt alle Folketingets partier bag energiforliget fra 2012.

Det fastslår Enhedslistens klima- og energiordfører, Per Clausen.

- Vores konklusion er den meget klare, at energiaftalens mål skal overholdes om vedvarende energi, CO2-reduktion og energibesparelser. Det står vi urokkelig fast på, siger Per Clausen.

- Om finansieringen bliver det ikke sådan, at vi letter erhvervslivet og vælter regningen over på almindelige forbrugere.

Dermed mangler regeringen seks milliarder kroner i vækstpakken. Samtidig savner regeringen to milliarder kroner, som skal overføres fra sidste års vækstplan til nu. Det vil Venstre ikke være med til, fastslår finansordfører Peter Christensen (V).

- De penge, har vi aftalt i blå blok, skal gå til at fjerne arveafgiften, fordi det har stor betydning for, at vi kan bevare mange arbejdspladser i Danmark, siger han.

Enhedslisten vil kun sænke PSO-afgiften, hvis regeringen finder pengene andetsteds, understreger Per Clausen.

- Man burde give pengene målrettet til virksomheder med et stort energiforbrug på betingelse af, at de gør en ekstraordinær indsats for at reducere deres energiforbrug, siger han.

I Aalborg, hvor Per Clausen både er valgt til byrådet og Folketinget, bruger Aalborg Portland og vindmøllefirmaer meget energi.

- I Aalborg er der flere, der producerer vindmøller end cement. Så i Aalborg har man en meget stor interesse i, at vi fastholder ambitionsniveauet. Det ville være en langt større katastrofe for Aalborg, hvis man ikke gør det, end at sænke PSO-afgiften på Portland, siger Per Clausen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst